Pasta pomodoro er en nem opskrift på pasta med tomatsovs. Klassisk ret fra det italiensk køkken med friske tomater, der koges ind og vendes med spaghetti.
Pasta pomodoro betyder egentlig blot pasta med tomater, og det er lige hvad denne traditionelle italienske opskrift handler om.
Som det er så typisk for det italienske køkken, så består mange retter af få ingredienser, og denne pastaret er ingen undtagelse. Her er hovedbestanddelene nemlig pasta, masser af friske tomater, basilikum og hvidløg. Klassisk. Simpelt. Nemt. Godt. Italiensk.
Indhold
Tomater i pasta pomodoro
Pasta pomodoro er en ret, som ikke kan gå galt. Den kan laves af alle, og selv børn kan uden problemer kaste sig over opskriften.
Det vigtigste er dog, at du får fat i gode og solmodne tomater. Her har jeg anvendte San Marzano tomater, som jeg synes passer perfekt til opskriften på pasta med tomatsovs.
Men andre små tomater er skam også fine, blot de modne og smagfulde. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Pasta pomodoro - pasta opskrift med nem tomatsovs
Ingredienser
- 1 dl olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 650 g tomater - små
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld basilikum
- 400 g spaghetti - eller anden pasta
Fremgangsmåde
- Hvidløg pilles og snittes fint. Jeg plejer bare at skære hvidløgene i tynde skiver.
- Varm olien op ved middel varme på en stor pande og kom hvidløg ved. De må ikke tage farve, men skal blot afgive smag til olien. Steg et minuts tid.
- Skyl tomaterne, halvér dem og kom dem på panden. Lad dem nu stege med i cirka 10 minutter indtil de begynder at falde sammen og smatte ud. Måske tager det par minutter mere. Krydr med lidt salt, friskkværnet peber og sukker.
- Kog pastaen i saltet vand så den stadig har lidt bid. Giv din pasta et minutter mindre end angivet på pakken, da den skal koges færdig i din pasta pomodoro.
- Basilikum plukkes og vendes sammen med tomaterne på panden.
- Tag nu pastaen over i panden og vend den sammen. Tilsæt en del af pastavandet, så der er nok af væde i tomatsovsen. Lad nu din pasta pomodore simre et par minutter mere indtil pastaen har det rette bid. Kom eventuelt lidt mere af kogevandet fra pastaen ved. Smag din pasta med tomatsovs til med mere salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Den færdige pasta pomodoro serveres straks, og gerne med lidt parmesan til.
Dertil et stykke italiensk brød, og det kan være focaccia, som du finder opskriften på herunder.
Flere inspirerende opskrifter:
Pasta med kødsovs
Italiensk focaccia brød
Lasagne
Nem vegetar lasagne - nem og sund opskrift
Pasta Napoletana
One pot pasta med bacon og pølser
FAQ
Pasta al Pomodoro betyder "pasta med tomat" på italiensk. Det er en klassisk italiensk ret med en let, frisk tomatsauce, typisk lavet på få ingredienser - tomater, hvidløg, olivenolie og basilikum - og vendt med spaghetti eller anden pasta.
Pomodoro = tomatsauce uden kød – frisk, let og hurtig.
Bolognese = kødsauce med tomat og ofte mælk eller fløde – simreret.
Ja, saucen kan fryses - ikke pastaen. Frys saucen alene i 2–3 måneder. Optø og vend med friskkogt pasta ved servering.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift - jeg bliver glad for at høre din mening om pastaretten her.