Her får du opskriften på en hurtig one pot pasta med bacon. Pastaretten laves i én gryde, og derfor er den ret nem at gå til.
Nogen må det gerne være nemt, og sådan en opskrift er one pot pasta med bacon.
Alligevel får du altså en gryderet med masser af smag, så kvaliteten går vi ikke på kompromis med.
Der er også anvendt pølser i denne ret, men dem kan du også udelade. Og eventuelt tilsætte lidt mere bacon.
Du kan bruge de almindelige wienerpølser, eller gøre som mig her, og putte lækre og krydrede grillpølser i gryden. Det er op til dig.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til one pot pasta med bacon
300 gram bacon i tern
1 løg
4 fed hvidløg
3 stængler bladselleri
2 spiseskefulde balsamico
1 dåse hakkede tomater
6 deciliter vand
1 hønsebouillonterning
300 gram pastapenne
2 håndfulde bredbladet persille
1 teskefuld oregano
Salt og friskkværnet peber
2 pølser
Fremgangsmåde
- Varm en stegegryde op og kom bacontern i. Svits indtil baconen er næsten sprød.
- Løg og hvidløgsfed hakkes fint og kommes ved, hvor der svitses videre et par minutter mere.
- Bladselleri skæres i tynde skiver, som lægges i gryden. Tilsæt også balsamico.
- Tilsæt hakkede tomater, vand, bouillonterning og pasta. Hak persillen groft og kom den ved sammen med oregano.
- Krydr med friskkværnet peber (gem saltet til sidst, da retten allerede er en del saltet fra baconen), læg låget på og kog nu ved en svag varme indtil pastaen er mør. Cirka 10 minutter.
- Pølserne skæres i mundrette stykker, og varmes med de sidste to minutter.
- Smag pastaretten til med salt og peber.
Servering
One pot pasta med bacon serveres med et stykke nybagt ciabattabrød og gerne en peberfrugtsalat.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er med nem one pot pasta med hakket oksekød og den populære pølsegryde.
Jesper Graversen
Jeg har stegt pølserne så de også fik stegesmag, kan anbefales.