Opskrift på pasta med kødsovs, der er en af de mest populære retter i Danmark. En klassisk spaghetti bolognese til både børn og voksne.
Pasta med kødsovs er blevet en evergreen i de danske køkkener, og faktisk så meget at den næsten er blevet en dansk nationalret.
Selvom den oprindelige udgave selvfølgelig er den klassiske kødsovs fra Italien, der findes i et utal af lokale udgaver.
Tænk bare på en spaghetti bolognese eller en ragu fra Napoli. Og der er mange flere lokale variationer med hver sit særpræg og smag.
Se også mine opskrifter på:
- Verdens bedste italienske kødsovs opskrift
- Kødsovs med gulerødder, oregano og pastaskruer
- Opskrift på kødsovs med soltørrede tomater
- Børnenes kødsovs - nem opskrift med pasta til børn
Opskrift på nem pasta med kødsovs
Opskriften er til fire personer, og i den overskuelige video kan du se, hvordan du nemt laver retten.
Pasta med kødsovs
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød - med 8-12 procent fedt
- 1 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 4 gulerødder - i mindre stykker
- 4 stængler bladselleri - i mindre stykker
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 spiseskefuld tomatpasta
- 1 dåse vand
- 1 bouillonterning
- 1 teskefuld oregano
- 1 teskefuld basilikum
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 500 gram pasta
Sådan gør du
- Varm en stegegryde godt op (eller brug en stor stegepande). Når gryden er godt varm, kommes det hakkede oksekød i og brunes grundigt. Som du kan læse længere oppe, så tager det op mod ti minutter. Du kan også brune kødet i flere omgange.
- Læg det færdigbrunede oksekød til side, skru lidt ned for varmen og kom lidt olie i.
- Løg og hvidløg hakkets fint og sauteres uden at tage farve.
- Kom oksekødet tilbage i gryden og vend det rundt.
- Skær gulerødder og bladselleri i tynde skiver og kom dem ved. Vend rundt og lad det sautere et minut mere.
- Tilsæt så hakkede tomater og tomatpasta. Fyld en af dåserne med vand og kom det i gryden. Tilsæt også en bouillonterning, oregano, basilikum, en teskefuld salt og friskkværnet peber.
- Lad kødsovsen koge op, læg låg på og nu skal den simre i mindst 45 minutter. Kødsovsen må gerne koge endnu længere, og den klarer sagtens fire timer. Du skal lige røre i den nogle gange undervejs, og giv den altså mindst 45 minutter.
- Til sidst smages til med friskpresset citronsaft, salt og peber, og du kan eventuelt også koge kødsovsen lidt mere ind, hvis du vil have en endnu kraftigere smag.
- Kog pasta som anvist på pakken, og lad den dryppe af. Husk at pasta skal være al dente og ikke udkogt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Anret med pasta og den lækre kødsovs, og server eventuelt en god tomatsalat til.
Et stykke ciabattabrød passer også fremragende til pasta med kødsovs. Brug søgefeltet øverst på siden og find opskriften på brødet.
Brun kødet grundigt
Noget af det vigtigste ved en god kødsovs er, at du husker at brune kødet godt af. Og det er altså ikke nok, at kødet blot skifter farve til en mere grå kulør.
Nej, kødet skal virkelig brunes ved høj varme, og du kan med fordel brune lidt hakket oksekød ad gangen.
Det tager op mod 10 minutter at brune kødet tilstrækkeligt, men så får du altså også den der helt rigtige smag i din kødsovs. Så det er bestemt tiden værd.
Løg svitses for sig
Et andet godt trick er, at tage det færdigbrunede kød af panden (eller gryden), og så svitse løg og hvidløg, hvorefter kødet kommes tilbage i panden eller gryden igen.
Som sagt er der masser af variationer i pasta med kødsovs, og opskriften er i øvrigt også en fremragende mulighed for, at få anvendt rester af grøntsager i køleskabet.
Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.
pia kristensen
Det skema med Næringsindhold er det med pasta eller kun kødsovsen
Anita
Dejlig fyldig kødsovs 😋
Christian
Lækker og nem velsmagende ret,det bliver ikke sidste gang.
Holger Rørby Madsen
Hej Christian
Tak for det - og godt at høre. Det er jo også en klassiker 🙂
Alt det bedste
Holger