Hvid bolognese er en kødsovs med oksekød men uden tomater. Retten serveres med pasta og parmesan som en klassisk, italiensk bolognese.
Hvid bolognese er formentlig ikke noget, du har fået serveret i Italien, hvor tomaterne er essentielle for en god ragu.
Til gengæld er retten opfundet i New York af en italiensk-amerikansk kok, som gjorde 'Bolognese Bianco' populær.
Vi har leget med ingredienser og fundet opskriften på en rigtig god kødsovs, som blandt andet indeholder hvidvin, oliven, champignon og bacon.
Opskrift på hvid bolognese
Ingredienser
- 50 gram bacon i tern
- 1 tsk peperoncino el chiliflager
- 1 tsk timian
- 1 løg grofthakket
- 2 gulerødder grofthakket
- 1 selleristav grofthakket
- 2 fed hvidløg
- 400 gram hakket oksekød
- 8 champignon tynde skiver
- 1,5 dl hvidvin
- 1 dl mælk
- 1 laurbærblad
- salt og friskkværnet peber
- 1 dl grønne oliven
- parmesan revet
- smør
- 400 gram pasta kogt
Sådan gør du
- Hak løg og selleri groft. Skræl gulerødder og skær dem i små tern - eller hak dem meget groft. Pres hvidløgsfed.
- Sæt en stegegryde over medium til høj varme. Hæld lidt olivenolie i gryden og tilsæt peperoncino og timian, steg det et halvt minut og tilsæt så løg, gulerødder og selleri. Steg i fem minutter.
- Tilsæt bacon og hvidløg og steg videre i fem minutter.
- Tilsæt hakket oksekød og brun det, mens du hakker i det med en ske.
- Skær champignoner i tynde skiver og tilsæt, når kødet er brunet. Vend dem rundt og steg videre et par minutter.
- Tilsæt hvidvin, mælk, laurbærblad, lidt salt og frisk peber. Lad det hele simre i en time. Tilsæt oliven og en smørklat, smag til med salt og peber og lad simre fem minutter til.
- Nu kan du servere hvid bolognese sammen med kogt pasta og parmesan. Velbekomme.
Næringsindhold
Tip
Du behøver ikke at lade hvid bolognese simre et par timer, hvis du ikke har tid. Lad blot retten simre en halv times tid, så kan den sagtens serveres med kogt pasta.
Når du vælger pasta, er det en god ide at bruge nogen, som er gode til at klæbe saucen til sig. Tagliatelle eller de snoede fusilli lunghi er gode valg.
Se andre opskrifter på god aftensmad:
Comments
No Comments