Cacio e Pepe er en helt enkel ret, som opstod i Rom, men som spises over hele verden. Her er pastaen svøbt i en cremet Grana Padano-sovs.
Cacio e Pepe betyder ost og peber på romersk dialekt. Og navnet dækker nøjagtigt, hvad retten består af.
Det er nemlig en pastaret, der laves med pasta, pastavand, ristede peberkorn og masser af revet ost, her bruger vi Grana Padano. Intet andet.
Man skulle tro, at det så smagte kedeligt, men sådan forholder det sig ikke. Pastavandet og osten danner nemlig den helt rigtige cremede ostesovs, som klæder den aromatiske pebersmag helt vildt godt.
OBS: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.
Opskrift på Cacio e Pepe
Cacio e Pepe - pasta med ost og peber
Ingredienser
- 200 gram pasta - gerne Pici, som er tykke spaghetti
- 1 liter vand
- 1 spiseske salt
- 1,5 teske peberkorn - sorte
- 1 teske smør
- 3 deciliter pastavand - fra kogevandet
- 80 gram Grana Padano - fintrevet
Sådan gør du
- Sæt vand over kog. Når det koger, hælder du saltet og pastaen i. Brug gerne Rici, hvis du overhovedet kan finde det - ellers almindelig spaghetti.
- Varm en stegepande godt op og rist peberkornene, til du kan dufte dem. Kværn dem derefter i en morter.
- Når pastaen har kogt fem minutter, tager du 2,5 dl. pastavand fra gryden, og lader pastaen koge videre, til den er al dente (med bid).
- Kom en tsk smør på stegepanden, hæld de kværnede peberkorn ned i smørret, når det er smeltet. Tilsæt herefter 2,5 dl. pastavand og pisk det godt sammen over medium til høj varme.
- Nu hælder du pastaen i et dørslag og derefter over på panden, lad det lige simre med pastavandet i et minut, før du rører osten i lidt efter lidt.
- Når al osten er tilsat, lader du retten simre, til pastavandet og osten har dannet en cremet sovs, som klæber sig til pastaen. Server din Cacio e Pepe med finthakket persille og et dejligt brød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Server Cacio e Pepe med et rigtig godt italiensk brød som dette focaccia.
Du kan også lave en frisk tomatsalat med sorte oliven og milde salatløg vendt i en vinaigrette.
Se andre italienske opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: