Her er min opskrift på en italiensk pastaret med broccoli, asparges og bacon. En skøn og hurtig pastaret med masser af smag til hele familien.
Italiensk pastaret med broccoli, asparges og bacon er en virkelig skøn ret til hele familien.
Pastaretten er meget velsmagende og nem at lave. Den tager heller ikke så lang tid at tilberede, og det er vigtigt, at hverken broccoli eller asparges tilberedes for længe.
Den italienske pastaret er lækker hverdagsmad, men du kan bestemt også bruge dem som gæstemad.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på italiensk pastaret
Italiensk pastaret med broccoli, asparges og bacon
Ingredienser
- 2 pakker bacon - i skiver
- 400 gram pasta - gerne pastarør eller penne
- 1 stort rødløg - halveret, snittet i tynde skiver
- 1 lille broccoli - delt i små buketter
- 2,5 deciliter vand
- 1 bouillonterning - evt. høns
- 2,5 deciliter fløde
- Lidt majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- 1 bundt grønne asparges - skåret i mundrette stykker
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
- Lidt persille - hakkes fint
- Lidt basilikum - hele blade
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Gør ingredienserne klar som beskrevet.
- Baconskiverne lægges ud på en bageplade med bagepapir, og steges sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft. Det tager typisk 10-12 minutter.
- Pasta koges al dente, altså med lidt bid, i saltet vand. Se kogetiden på pakken, og hæld den kogte pasta i et dørslag eller si.
- Kom en sjat olivenolie i gryden, hvor du har kogt pastaen. Tilsæt rødløg og lad det sautere et minuts tid.
- Hæld så broccoli i gryden, og lad det sautere et minut mere under omrøring, men ikke længere, da der gerne må være lidt i din broccoli i en italiensk pastaret.
- Tilsæt vand, bouillonterning og fløde, og lad det koge op. Jævnes med lidt Maizena, der er udrørt i en smule vand.
- Kom de grønne asparges i mundrette stykker ved, og klem også lidt friskpresset citronsaft i saucen. Lad det varme et minut mere.
- Bræk baconstykkerne i mindre stykker og vend dem i. Hold dog lidt tilbage til pynt. Vend også persille og basilikum i.
- Den italienske pastaret med broccoli smages til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Italiensk pastaret med broccoli, bacon og asparges serveres straks, og anrettes gerne i et fad. Pyntes evt. med friske basilikumsblade.
Serveres bedst med hjemmebagt ciabattabrød.
Anne
Hvad er et bundt asparges?