Her får du min opskrift på pasta med svampe. En nem og hurtig pastaret, der også laves med bacon i tern, rucola og en cremet flødesovs. Klar på 15 minutter.
Opskriften på pasta med svampe er beregnet til fire personer som en hovedret.
Ingredienser til pasta med svampe
400 gram pasta
150 gram bacon i tern
250 gram champignon
200 gram blommetomater
2 håndfulde rucola
1 lille potte persille
2,5 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pasta koges al dente i vand tilsat salt. Kogetid ses på pakken. Her har jeg brugt pasta af typen casarecce, men du kan også anvende pastapenne eller pastaskruer.
- Bacon skæres ud i tern og steges på en varm pande.
- Champignon børstes rene for jord og snittes i mindre stykker, hvorefter de kommes ved baconen. Steges grundigt. I stedet for champignon kan andre svampe anvendes, herunder bla. østershatte eller kantareller. Eller bland med forskellige slags, det bliver din pasta med svampe kun bedre af.
- Blommetomater skæres i kvarte og kommes ved den stegte bacon og champignon, hvorefter grofthakket rucola tilsættes.
- Hæld fløden ved og lad det creme lidt ind.
- Kom så pastaen ved, og hvis flødesaucen er blevet for tyk, kan du med fordel tilsætte lidt af kogevandet fra pastaen.
- Vend finthakket persille i og smag din pasta med svampe til med salt og friskkværnet peber.
Den lækre svamperet med pasta nydes med et stykke ciabatta eller manitobabrød til.
En klassisk tomatsalat er også god til retten, som sagtens kan spises af både børn og voksne.
Til børn er det en god ide, at skære champignon eller andre svampe i små stykker.
Svampene giver i øvrigt pastaretten en lækker umami smag.
Se også mine opskrifter på:
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.