Hvordan tilbereder man bedst en grillpølse, så man undgår den sprækker? Her er gode tips og tricks til grillning af pølser, der ikke sprækker.
Hvordan griller man en pølse perfekt, så man får den bedste grillpølse?
Det har jeg hørt mange meninger og holdninger om, men gennem årene har jeg også gjort nogle gode erfaringer, som jeg her giver videre. Så dine grillpølser altid bliver verdens bedste.
Metoden her gælder uanset om det er grillning af pølser på gasgrill eller kuglegrill. Der er nemlig ikke nogen forskel, og heller ikke i smagen. Hvis du spørger mig. Jeg har prøvet begge dele mange gange, og jeg synes pølserne smager ret ens.
Men der er fire ting du skal vide når du går efter den perfekte grillpølse.
Læs også disse:
Køb kvalitetspølser
Som med det meste andet, så får du det du betaler for. Og kvalitetskød og smag koster.
Jeg vil ikke fremhæve nogle slagtere specielt frem for andre, men undgå de billigste pølser, og gå gerne til din lokale slagter.
Her koster pølserne lidt mere, men resultatet er ofte noget sjovere at putte i munden.
Når det så er sagt, er det desværre ikke altid de dyreste pølser, der er den bedste kvalitet. Så du må prøve dig frem.
Se vores store test af pølser her.
Prik pølser med en kødnål
Hvis du vil undgå pølser der sprækker under turen på grillen, så prik dem med en kødnål inden de grilles. Prik dem 6-8 steder på hver af de to sider, så minimerer du risikoen meget for revnede pølser.
Hvis du griller tykkere pølser (eksempelvis en grillmedister) skal du skære 5-6 snit på tværs på den ene side af pølsen.
Skær gennem skindet, men skær ikke for dybt.
Pas på med varmen
Pølser skal ikke grilles ved for meget varme. Så bliver de for hurtigt brankede uden på, men uden at blive ordentlig varmet igennem i midten. Og det betyder meget for smagen.
Så giv dem en middel varme (gælder både gasgrill og kuglegrill), og vend dem ofte. Det giver mere smag - og hele pølser uden sprækker.
Pølserne risikerer at sprække, når de kommer over 80 grader i indvendig temperatur. Er min erfaring.
Direkte varme og uden låg.
Du får den bedste grillpølse ved at lægge dem på en rist over direkte varme, og uden at lægge låget på. Husk på, at det er varmen der skal grille pølserne sprøde og smagfulde.
Indirekte varme får mere pølserne til at koge, og du øger også risikoen for pølser der sprækker.
Med disse fire råd er du godt på vej mod den bedste grillpølse.
Hvad så hvis man godt kan lide pølser, der sprækker? Så skal du bare gøre det modsatte.
Din bedømmelse
-
Undgår at grillpølser sprækker
At påstå at de dyreste pølser er den bedste kvalitet er det samme som at påstå at de politikere med den højeste pension er de bedste.