Pølsebrød er meget nemme at bage selv, og her får du min opskrift på både nemme og luftige brød, der er perfekte til en hjemmelavet hotdog.
Intet slår de hjemmebagte pølsebrød, og de er nemme at bage selv.
Her har jeg lavet pølsebrødene i en røremaskine, men du kan selvfølgelig sagtens også ælte dem i hånden. Hævetiderne er de samme, men husk at ælte dejen grundigt.
Af denne portion dej har jeg bagt 18 store og luftige brød, og du kan sagtens fryse dem ned.
Fuldkornspølsebrød
Hvis du ønsker lidt sundere brød, kan du erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel. Vær dog lige opmærksom på, at det kan kræve lidt mere væske (mælk).
Opskriften giver super lækre 18 pølsebrød - og de er naturligvis perfekte til hotdogs.
Se også mine populære opskrifter på:
- Ristet hotdog (klassisk hotdog med det hele)
- Pølsehorn (verdens bedste opskrift på nem pølsehornsdej)
- Newyorker hotdog med frankfurter og agurkerelish
- Varme pølsebrød i Airfryer - sådan gør du
Opskrift på hjemmebagte pølsebrød
Opskriften giver super lækre 18 pølsebrød - og de er naturligvis perfekte til hotdogs.
Pølsebrød
Ingredienser
- 450 gram hvedemel
- 1 teskefuld salt
- 50 gram sukker
- 10 gram bageenzymer - kan undlades
- 250 gram mælk - svarende til 2,5 deciliter
- 25 gram gær
- 1 æg
- 50 gram olie - smagsneutral
Sådan gør du
- Vej 450 gram hvedemel af i skålen til din røremaskine sammen med 1 teskefuld salt, 50 gram sukker og 10 gram bageenzymer. Du kan udelade bageenzymer, og stadig få lækre pølsebrød.
- I en anden skål røres 25 gram gær ud i 250 gram mælk, og derefter røres 1 æg i sammen med 50 gram olie (smagsneutral). Det kan være rapsolie, majsolie eller en vindruekerneolie. Olivenolie eller solsikkeolie er ikke god her!
- Kom væsken ned til melblandingen, og ælt nu din pølsehornsdej ved middel hastighed i ca. 10 minutter med påmonteret dejkrog.
- Tag dejen ud på køkkenbordet, og virk den op. I dette link kan du se hvordan du virker en dej op.
- Læg dejen tilbage i skålen, og lad den nu hæve i 45 minutter. Læg et stykke husholdningsfilm over for at holde på fugten i dejen, og dernæst et viskestykke.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Virk dejen op igen, og del den i 18 lige store stykker. Vej gerne dejen af, og hvert pølsebrød skal veje ca. 45 gram.
- Tril dejstykkerne til boller, og rul dem aflange. Lægges på bagepladen i tre rækker med seks i hver. Pølsebrødene hæver en del op og det e meningen.
- Stil pladen med pølsebrødene ind på næstøverste rille. Tænd lyset i ovnen. Stil en lille gryde med lidt kogende vand (ca. 1 deciliter) ind på risten på nederste rille, og luk lågen.
- Lad pølsebrødene efterhæve i ovnen i ca. 45 minutter.
- Tag gryden med vand ud, og sæt bagepladen med dine pølsebrød ned på næstnederste rille.
- Luk lågen og skru ovnen op på 200 grader almindelig over- og undervarme (ikke varmluft), og bag pølsebrødene i ca. 20-25 minutter. Bagetiden afhænger af hvor hurtig og meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Når dine pølsebrød er flotte gyldne/lysebrune er de færdige, og skal tages ud. Pølsebrødene skal ikke overbages, da de så bliver mere tørre i skorpen.
Lad pølsebrødene hvile på en rist inden servering.
De må gerne lige køle lidt af inden du begynder at nyde dem.
Og så kan du bruge dem til dine egne hotdogs, som jo blandt andet laves med ristede løg og agurkesalat.
Ulla Østergaard
De bedste pølsebrød og bare nemme at lave, tak
Alan Aaby
Hej Holger. Jeg har prøvet at lave dine pølsebrød, men jeg syntes godt dejen er meget fugtigt når man lige skal have den ud på bordet, den hænger fast i alle 10 fingre. Hvad gør jeg forkert ?, jeg følger din opskrift til punkt og prikke.
Holger Rørby Madsen
Hej Alan
Der kan være forskel på meltyperne, så der skal tilsættes lidt mere mere mel. Du kan også lige fugte hænderne under den kolde hane, det hjælper gså når dejen klistrer lidt.
Alt det bedste
Holger
Ruth
Kan man hæve flütes på samme måde med damp? Kan ikke rigtig finde opskrifter på det, kun at man har damp i ovnen under bagning også.
Tobias
Hej Holger skal der smør i? Det står ikke i opskriften?
Holger Rørby Madsen
Hej Tobias
Nej, de er uden smør. I stedet bages de med lidt olie 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Mette
Jeg havde ingen smagsneutral olie og brugte i stedet smør og de var også ualmindeligt lækre!
Sara
Fantastisk - troede ikke det var muligt at lave så bløde og luftige brød 🤗 synes jeg skulle bruge mere mel end der stod i opskriften!
Tom
Sikkert lækre. Men at kalde dem nemme er at stramme den. To x virk. Hævning i ovn med gryde. Film. Nej. Det er måske ikke mega svært, men nemt i bagning er bland, ælt, hæv, form, hæv, bag. 🙂
Helle Fly
Hej. Kan de fryses. Hilsen Helle
Karen Winther
Hold da op! Det blev de skønneste pølsebrød både hvad angår smag og udseende 🤗
Sara
Hei! Kan jeg lage brødene en dag inden de skal spises, og oppbevare dem i en tæt pose i ca et døgn?
Ma
Ja
Lise Baltzer
Tænker, at 250 dl mælk er lige i overkanten til 18 pølsebrød🥴
Holger Rørby Madsen
Hej Lise
Det bliver i hvet fald en tynd dej 🙂
Tak fordi du er vågen, og det er nu rettet til.
Det er naturligvis 250 gram mælk til denne portion pølsebrød.
Alt det bedste
Holger
Lise Baltzer
👍😀
tina
jeg jeg tænkt mig at prøve at bage pølsebrødene. så jeg har lige et par spørsmål
1 kan de fryses?
2 Må smørret smeltes? Jeg har ingen røremaskine, og det bliver nok svært at rører smørret i kun med hånden.
Holger Rørby Madsen
Hej Tina
Du kan sagtens fryse pølsebrødene 🙂
Du kan godt smelte smørret - eller lad det blive helt blødt - så kan du godt røre det i med en grydeske.
Rigtig god bagefornøjelse
BH Holger
Sanne
Men jeg kan ikke se smør i opskriften?