Her får du den bedste opskrift på en lækker frugttærte med kransekage og flødecreme. En skøn kage med masser af frugt på toppen. Nem at lave.
Frugttærte er en lækker kage med mørdejsbund, kransekage, et lag chokolade, og selvfølgelig flødecreme på toppen sammen med masser af frisk frugt.
Frugttærten er en af mine yndlingskager, og så er den heldigvis rimelig nem at lave.
Kransekagemassen kan du købe dig til, men den er også nem at lave selv, og frugten på toppen kan jo være som i denne opskrift, men du kan også bruge jordbær, hindbær, fersken og mange andre frugter. Det er op til dig.
Det hedder en frugttærte, og her er den bagt som en stang, men den kan selvfølgelig også laves i en rund tærteform. Der er kage nok til seks personer. God bagelyst.
Opskrift på frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme
Ingredienser
Mørdej
- 1 portion mørdej - tilsat to teskefulde vaniljesukker
Kransekagemasse
- 200 gram kransekagemasse - fra Odense Marcipan
Chokoladeganache
- 50 gram fløde
- 40 gram mørk chokolade - med 70% kakao
Flødecreme
- 250 gram piskefløde - pisket til flødeskum
- 2 teskefulde vaniljesukker - piskes sammen med fløden
- 300 gram kagecreme
Frugt
- 1 kiwi - uden skræl, i halve skiver
- 100 gram blåbær
- 100 gram vindruer - grønne eller røde, i halve
- 20 gram mørk chokolade - hakkes groft
Sådan gør du
- Lav mørdej som anvist i linket - se også min video med fremgangsmåde. Der kan med fordel tilsættes to spiseskefulde vaniljesukker til dejen. Stil mørdejen på køl i 30 minutter.
- Forvarm din ovn på 200 °C almindelige over og undervarme.
- Rul mørdej ud til et rektangel på ca. 30 gange 12 centimeter i fire millimeters tykkelse. Resten af mørdejen kan du bruge en af de kommende dage til cremeplinser, napoleonshatte eller lignende. Husk rigeligt med mel når du arbejder med mørdej.
- Læg forsigtigt mørdejspladen over på en bageplade med bagepapir. Rul gerne mørdejen om en rullepind eller kagerulle, så den ikke går i stykker.
- Sprøjt en stribe kransekagemasse på yderkanten af mørdejen på den lange led. Gerne med en påmonteret stjernetyl. Køb en færdig kransekagemasse - eller lav din egen. Du finder opskriften et andet sted på Madens Verden.
- Bages nu i ca. 12 minutter ved 200 grader, så mørdejsbund og kransekagemasse er gylden. Køles lidt af.
- Chokoladeganache laves ved at varme fløde og chokolade op i en lille gryde under omrøring, så chokoladen netop er smeltet. Pensles på bunde af kagen mellem kransekagestængerne - og ikke op på stængerne!
- Fløde og to teskefulde vaniljesukker piskes til flødeskum, som derefter vendes forsigtigt sammen med kagecreme. Brug en dejskraber. Kom Flødecremen i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
- Sprøjt tre baner flødecreme den afkølede mørdejsbund med chokoladeganache, og slut af med en endnu en stribe flødecreme på midten.
- Pynt med kiwi, blåbær og grønne vindruer. Drys lidt hakket chokolade over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Lad gerne din frugttærte med kransekage og flødecreme sætte sig i køleskabet i nogle timer inden servering, men den kan også spises straks.
Holdbarheden er ca. et døgn på køl.
Jolanda
Hej Holger. Den er bare så lækker. Jeg lavede den med jordbær og kiwi.