Min opskrift på flødebollekage med masser af friske bær. En nem og lækker no-bake kage, der er perfekt som dessert. Sikkert din nye favoritkage og ren mums.
Opskriften på flødebollekage er beregnet som dessert til otte personer.
Kan dog sagtens gemmes i køleskabet til dagen efter, så der er dessert til fire personer i to dage.
Opskrift på flødebollekage
Ingredienser
- 20 makroner
- 5 deciliter piskefløde
- 2 teskefulde flormelis
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 8 flødeboller
- 40 gram mørk chokolade
- jordbær - blåbær, ribs, kiwi, hindbær eller andre bær
Sådan gør du
- Find et fad frem - gerne i en størrelse, så der er plads til otte flødeboller ved siden af hinanden. Mit fad her er cirka 25 gange 15 centimeter, og det er bare vigtigt, at der ikke er for meget plads rundt om flødeboller. De skal stå nogenlunde tæt - gerne i to rækker med fire i hver.
- Knus 20 makroner let i hånden og fordel dem nederst i fadet.
- Pres flødeboller ned i makronerne, så klemmes let sammen uden at smatte helt ud. Flødebollerne skal have bunden opad.
- Pisk fløden stiv med flormelis og vaniljesukker.
- Fordel flødeskummet ovenpå flødebollerne. Kom den eventuelt i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt den flot ud over bundene på flødebollerne.
- Riv chokolade på - eller hak den fint og drys over din flødebollekage.
- Slut af med masser af friske bær. Her har anvendt jordbær, hindbær, blåbær, ribs og kiwi.
- Stil fadet med din flødebollekage på køl i mindst et par timer.
Næringsindhold
Tips
Voksentip: Skal din flødebollekage kun serveres til voksne, kan du eventuelt dryppe makronerne i bunden af fadet med lidt Cointreau.
Jeg synes opskriften fungerer bedst med almindelige flødeboller uden kokos, men det er selvfølgelig en smagssag. Så brug hvad du synes.
Udover de nævnte bær kan du også anvende blandt andet kirsebær. Husk dog at udstene dem først.
Appelsinbåde og bananskiver er også fremragende som pynt, så brug hvad du har eller synes bedst om.
Vild med flødeboller? Så se også disse:

Sus
Har du set mit spørgsmål? 🙂 Sus
Sus
Halløj 🙂
Bliver det ikke for tørt, hvis man ikke drypper lidt likør eller juice over makronerne?
Lyder ellers som en vildt lækker kage/dessert 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Sus
Nej, det synes jeg ikke. Men lidt likør eller juice skader heller ikke, og tilfører også lidt ekstra smag. Men det er ikke nødvendigt 🙂
Alt det bedste
Holger
Mona
hvordan printer jeg opskriften
Lonnie
Kan den laves dagen før og stadig beholde knas, eller er den bedst på dagen? Måske vente med at putte bær på til dagen.
Holger Rørby Madsen
Hej Lonnie
Jeg ville helt klart lave den på dagen. Netop for - som du skriver - at beholde noget knas i den. Og noget friskhed.
Og det tager heldigvis ikke lang tid at lave en flødebollekage 🙂
Alt det bedste
Holger
Blip
Hvad med frugt fra dåse - kan det bruges??