Bag en lækker hindbærsnittetærte, der smager så englene synger. Få min opskrift på kage a la hindbærsnitter med mazarin og hindbærmarmelade.
Hindbærsnittetærte er den perfekte kage til dig, der elsker de klassiske hindbærsnitter.
Det er en lækker mørdejskage med fyld af hindbærmarmelade og mazarinmasse, og kagen pyntes hele vejen rundt med en bagt kransekagemasse.
På toppen er der naturligvis glasur og farvet krymmel, så bedre bliver det ikke. Se min video med fremgangsmåde.
Opskrift på hindbærsnittetærte
Ingredienser
Mørdej
- 0,5 portion mørdej
Mazarinmasse
- 0,25 portion mazarinmasse - se link til mazarinmasse her
Kransekagemasse
- 50 gram sukker
- 50 gram pasteuriserede æggehvider
- 125 gram marcipan
- 15 gram kokos
Desuden
- hindbærmarmelade
- flormelis - til glasur
- Lidt vand - til glasur
- krymmel
Sådan gør du
- Lav mørdej som anvist i linket, og stil på køl i 30 minutter. Det samme med mazarinmasse, hvor du blot kan nøjes med at lave en fjerdedel af opskriften til en hindbærsnittetærte.
- Lav også kransekagemasse. Pisk sukker og æggehvider sammen, så det begynder at blive hvidt, men ikke stift. Riv marcipan i sammen med kokosmel, og vend kransekagemassen sammen indtil den er jævn. Fyldes i en sprøjtepose med stjernetyl.
- Tænd din ovn på 175 grader varmluft, og find en rund form frem med en diameter på ca. 15 centimeter.
- Rul mørdej ud i ca. 4 millimeters tykkelse, og læg formen omvendt ovenpå mørdejen. Skær rundt om formen, og lav på den måde to cirkler mørdej. Resten af mørdejen samles og lægges på køl, og dejen kan du blandt andet bruge til cremelinser.
- Læg det ene stykke mørdej ned i formen, og tryk kanten let til. Se eventuelt hvordan du gør i min video.
- Fordel et par spiseskefulde hindbærmarmelade i bunden, og læg derefter mazarinmasse på. Fordel massen forsigtigt ud.
- Bag kagen i ca. 15 minutter ved 175 grader varmluft.
- Tag kagen ud og smør nu et par spiseskefulde hindbærmarmelade på kagen, hvorefter låget lægges på.
- Lav en kant af kransekagemasse, hvor der anvendes sprøjtepose med stjernetyl.
- Bag din hindbærsnittekage i yderligere 15 minutter ved 175 grader varmluft.
- Tag kagen ud og lad den køle af.
- Pynt kagen med glasur og farvet krymmel.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Hindbærsnitte tærte kan nydes straks, men også sagtens opbevares nogle dage på køl.
Kagen er god til kaffe, men også som en lækker dessertkage. Og perfekt til dig, der elsker hindbær.
Se flere lækre kageopskrifter:
Gammeldags pæretærte med mørdej og marcipan
Nem rabarbertærte med marcipan og mørdejsbund
Kærnemælkshorn - opskrift på lækre horn med hindbær

Mette Fog Jacobsen
Hej Holger
Du inspirerer mig ofte til et lækkert måltid, og jeg prøvede denne hindbærsnittetærte forleden, og den var fantastisk, men nu vil jeg høre, om du har erfaring med, om den kan fryses!?
Med venlig hilsen
Mette
Laila
Hej vil gerne bage denne til 12 personer hvilken str form skal jeg bruge ???!
Holger Rørby Madsen
Hej Laila
Jeg ville blot gange mængderne i opskriften op - brug evt. knappen under Mængde i opskriftsboksen, hvor du kan regulere hvor man du laver til. Formen skal nok være cirka 25 centimeter i diameter.
God bagelyst 🙂
Bedste hilsner
Holger
Jannie
Hej. Kan ikke lige læse mig til hvilken størrelse form der skal bruges til Hindbærsnitte tærten?
Holger Rørby Madsen
Hej Jannie
Det er en form på ca. 15 centimeter. En smule større kan også gå an 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger