Her får du min bedste opskrift på hindbærsnitter. Super nemme og sprøde hindbær snitter, der naturligvis er smørbagte. Kan bages dagen før.
Hindbærsnitter, der også indimellem kaldes genfersnitter, er ubetinget en af mine favoritkager, for de skønne kagesnitter smager simpelthen himmelsk godt. Og så er de heldigvis nemme at lave selv.
Jeg plejer at lave seks styk af opskriften, og så er der en del mørdej til overs, som for eksempel kan bruges til medaljer, napoleonshatte eller linser, hvilket du kan se længere nede.
De seks snitter kan nemt laves på én bageplade, men du kan også anvende den fulde mængde mørdej, og så kan du godt lave 12 skønne snitter med hindbær af denne portion.
Opskrift på hindbærsnitter
Ingredienser
- 100 gram flormelis - eller alm. sukker
- 200 gram smør - koldt, direkte fra køleskabet
- 300 gram hvedemel
- 30 gram mandelmel
- 2 teske vaniljesukker - svarende til ca. 10 gram
- 1 æg
- 1 nip salt
- hindbærmarmelade
- 200 gram flormelis
- 4 spiseskefulde vand
Sådan gør du
- Start med din mørdej. Kom flormelis i skålen til røremaskine sammen med koldt smør i små tern, hvedemel, mandelmel, vaniljesukker og salt. Brug kagespartel og rør sammen indtil smørret er smuldret ud i melet. Tilsæt et æg og rør indtil mørdejen netop er samlet - ikke længere. Mørdejen kan selvfølgelig også nemt smuldres sammen ved håndkraft.
- Saml den færdige mørdej hurtigt til en klump og undlad at ælte den yderligere. Stilles på køl i 15-30 minutter.
- Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og derefter det meste af mørdejen. Læg et stykke bagepapir over og rul mørdejen ud til en tykkelse på fire millimeter.
- Skæres til, så du har en firkant på 30 gange 20 centimeter, som du igen lige skærer igennem på midten, så du har to firkanter på hver 30 gange 10 centimeter.
- Fjern det øverste lag bagepapir og løft mørdejspladerne over på en bageplade.
- Bages nu ca. 14-15 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Mørdejspladerne skal være gyldne, men ikke for mørke. Bagetiden afhænger af, hvor meget din ovn varmer.
- Tag de færdigbagte mørdejsplader ud. Sådan skal de se ud.
- Løft forsigtigt bagepapiret med mørdejspladerne over på et skærebræt, mens de stadig er varme. Smør den ene plade med hindbærmarmelade uden at komme helt ud til kanten.
- Rør glasur af flormelis og ca. 4-5 spiseskefulde vand. Du kan evt. varme glasuren en smule. Rør glasuren blank og giv den anden mørdejsplade et godt lag glasur. Drys straks med enten tivolikrymmel eller frysetørrede hindbær. Det skal gå hurtigt, da glasuren tørrer meget hurtigt.
- Læg nu forsigtigt overdelen ovenpå underdelen, så de samles til en stor og aflang hindbærsnitte. Gør det med forsigtighed, så mørdejspladen ikke knækker. Hav evt. en spartel under i begge ender.
- Så er der kun at skære de færdige hindbærsnitter ud. Jeg plejer at skære i fem centimeters bredde, så du får seks lækre snitter af denne stang mørdej. Brug gerne en savtakket kniv, og lav et hurtigt snit, så undgår du at hindbærsnitterne flækker.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
De færdige hindbærsnitter kan sagtens nydes med det samme, men de bliver kun endnu bedre af at stå nogle timer.
Så de fantastiske snitter med hindbærmarmelade kan sagtens laves god tid i forvejen, og så er der skøn kage til kaffen.
Du kan i øvrigt også sagtens fryse hindbærsnitterne ned.
Om hindbærsnitterne
Hindbærsnitter er en såkaldt tørkage, der laves af to plader med mørdej. Jeg foretrækker, at tykkelsen er fire millimeter, så rul dem gerne ud i den tykkelse.
I midten er der naturligvis en lækker hindbærmarmelade, mens toppen pyntes med glasur og krymmel. Her anvendes typisk enten den farvede tivolikrymmel eller frysetørret hindbær. Begge er lige gode.
Hindbærsnitterne er som sagt ret nemme at lave, hvis du følger min fremgangsmåde.
Men husk, at med mørdej skal man være forsigtig. Mørdejen skal blot samles og på ingen måde æltes. På den måde er du sikret, at kagerne smuldrer i munden.
Mine snitter med hindbær er naturligvis smørbagte, da jeg synes at netop smørret giver den helt rigtige smag i kagerne.
Se også mine opskrifter på:

Jette Midgley
Jeg har besvær med at bruge easy print, har ikke brug for 12 sider per opskrift, men det er ikke muligt at se opskriften og bestemme hvad der bliver trykt, din gamle metode var meget nemmer
Holger Rørby Madsen
Hej Jette
Er du logget ind? Så bør du kunne lave smarte og flotte printudgaver, der passer i en mappe 🙂
Alt det bedste
Holger
Helle S.
Hvorfor er glasur ikke med flormelis og æggehvider?
Camilla
14-15 minutter ved 200 grader er alt for lang tid. Jeg kiggede til dem efter 10 min og de var sorte! Så. Vil forslå 7-8 minutter ved 180 grader. Øv.
Jeanette Hankert
Hej fra USA
Vi savner danske kager, så vil prøve at lave hindbærsnitter.
Læste derfor din grundopskrift på mørdej (uden mandelmel) og så den var god til hindbærsnitter. Fulgte så linket over til din opskrift på h.snitter, og ser at du vil have 50 g mandelmel i opskriften. Må jeg spørge hvorfor?
Hvad gør mandelmelen ved hindbærsnitterne?
Jeanette
Anna
Hej!
Der står der skal mandelmel i i ingredienslisten, men det står ikke det skal i, i beskrivelsen af hvad man gør. Skal det i på samme tid som hvedemelet eller skal det slet ikke i?
Holger Rørby Madsen
Hej Anna
Tak fordi du er vågen 🙂
Mandelmel kommes i sammen med de øvrige ingredienser - jeg har opdateret opskriften.
God bagelyst med de lækre hindbærsnitter.
Alt det bedste
Holger
Anna
Tak for hurtigt svar! Så kan jeg lave hindbærsnitter idag :))
Nina
Pkt 3: tykkelse på udrulningen... der skal nok stå millimeter i stedet for centimeter!?
Holger Rørby Madsen
Hej Nina
Mange tak - og du har fuldstændig ret. Jeg har nu rettet til det korrekte 4 millimeter 🙂
Så tror jeg hindbærsnitterne bliver bedst.
Alt det bedste
Hiolger