• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Hindbærsnitter - opskrift på genfersnitte

Holger Rørby Madsen
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kage

Oversigt over indhold

  1. Her får du min bedste opskrift på hindbærsnitter. Super nemme og sprøde hindbær snitter, der naturligvis er smørbagte. Kan bages dagen før.
  2. Opskrift på hindbærsnitter
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Se video til opskrift
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Om hindbærsnitterne
4.75 fra 75 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min bedste opskrift på hindbærsnitter. Super nemme og sprøde hindbær snitter, der naturligvis er smørbagte. Kan bages dagen før.

Hindbærsnitter, der også indimellem kaldes genfersnitter, er ubetinget en af mine favoritkager, for de skønne kagesnitter smager simpelthen himmelsk godt. Og så er de heldigvis nemme at lave selv.

Jeg plejer at lave seks styk af opskriften, og så er der en del mørdej til overs, som for eksempel kan bruges til medaljer, napoleonshatte eller linser, hvilket du kan se længere nede.

De seks snitter kan nemt laves på én bageplade, men du kan også anvende den fulde mængde mørdej, og så kan du godt lave 12 skønne snitter med hindbær af denne portion.

Opskrift på hindbærsnitter

4.8 fra 75 stemmer
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Mængde: 6 stk.
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 gram flormelis - eller alm. sukker
  • 200 gram smør - koldt, direkte fra køleskabet
  • 300 gram hvedemel
  • 30 gram mandelmel
  • 2 teske vaniljesukker - svarende til ca. 10 gram
  • 1 æg
  • 1 nip salt
  • hindbærmarmelade
  • 200 gram flormelis
  • 4 spiseskefulde vand
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Start med din mørdej. Kom flormelis i skålen til røremaskine sammen med koldt smør i små tern, hvedemel, mandelmel, vaniljesukker og salt. Brug kagespartel og rør sammen indtil smørret er smuldret ud i melet. Tilsæt et æg og rør indtil mørdejen netop er samlet - ikke længere. Mørdejen kan selvfølgelig også nemt smuldres sammen ved håndkraft.
  • Saml den færdige mørdej hurtigt til en klump og undlad at ælte den yderligere. Stilles på køl i 15-30 minutter.
  • Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og derefter det meste af mørdejen. Læg et stykke bagepapir over og rul mørdejen ud til en tykkelse på fire millimeter.
  • Skæres til, så du har en firkant på 30 gange 20 centimeter, som du igen lige skærer igennem på midten, så du har to firkanter på hver 30 gange 10 centimeter.
  • Fjern det øverste lag bagepapir og løft mørdejspladerne over på en bageplade.
  • Bages nu ca. 14-15 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Mørdejspladerne skal være gyldne, men ikke for mørke. Bagetiden afhænger af, hvor meget din ovn varmer.
  • Tag de færdigbagte mørdejsplader ud. Sådan skal de se ud.
    afbagte mørdejsbunde til hindbærsnitter
  • Løft forsigtigt bagepapiret med mørdejspladerne over på et skærebræt, mens de stadig er varme. Smør den ene plade med hindbærmarmelade uden at komme helt ud til kanten.
    hindbærmarmelade smøres ud på bunden
  • Rør glasur af flormelis og ca. 4-5 spiseskefulde vand. Du kan evt. varme glasuren en smule. Rør glasuren blank og giv den anden mørdejsplade et godt lag glasur. Drys straks med enten tivolikrymmel eller frysetørrede hindbær. Det skal gå hurtigt, da glasuren tørrer meget hurtigt.
    drys med tivolikrymmel eller frysetørrede hindbær
  • Læg nu forsigtigt overdelen ovenpå underdelen, så de samles til en stor og aflang hindbærsnitte. Gør det med forsigtighed, så mørdejspladen ikke knækker. Hav evt. en spartel under i begge ender.
    den ene mørdejsbund lægges over den anden
  • Så er der kun at skære de færdige hindbærsnitter ud. Jeg plejer at skære i fem centimeters bredde, så du får seks lækre snitter af denne stang mørdej. Brug gerne en savtakket kniv, og lav et hurtigt snit, så undgår du at hindbærsnitterne flækker.
    hindbærsnitter skæres over i ca. 5 centimeter tykke stykker

Se video til opskrift

Næringsindhold

Næringsindhold
Hindbærsnitter
Mængde pr. portion
Kalorier
659
% Daglig værdi*
Fedt
 
31
g
48
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
99
mg
33
%
Natrium
 
292
mg
13
%
Kalium
 
73
mg
2
%
Kulhydrater
 
91
g
30
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
51
g
57
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
873
IU
17
%
Calcium
 
31
mg
3
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

De færdige hindbærsnitter kan sagtens nydes med det samme, men de bliver kun endnu bedre af at stå nogle timer.

Så de fantastiske snitter med hindbærmarmelade kan sagtens laves god tid i forvejen, og så er der skøn kage til kaffen.

Du kan i øvrigt også sagtens fryse hindbærsnitterne ned.

Om hindbærsnitterne

Hindbærsnitter er en såkaldt tørkage, der laves af to plader med mørdej. Jeg foretrækker, at tykkelsen er fire millimeter, så rul dem gerne ud i den tykkelse.

I midten er der naturligvis en lækker hindbærmarmelade, mens toppen pyntes med glasur og krymmel. Her anvendes typisk enten den farvede tivolikrymmel eller frysetørret hindbær. Begge er lige gode.

Hindbærsnitterne er som sagt ret nemme at lave, hvis du følger min fremgangsmåde.

Men husk, at med mørdej skal man være forsigtig. Mørdejen skal blot samles og på ingen måde æltes. På den måde er du sikret, at kagerne smuldrer i munden.

Mine snitter med hindbær er naturligvis smørbagte, da jeg synes at netop smørret giver den helt rigtige smag i kagerne.

Se også mine opskrifter på:

billederesultat for medaljer
Medaljer - nem opskrift på gammeldags flødekager
Se opskriften
pæretærte lavet med mørdej og halve pærer
Gammeldags pæretærte
Se opskriften
billede med marieboller
Marieboller
Se opskriften
billederesultat for napoleonshatte
Napoleonshatte
Se opskriften
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 2.0K
  • 211
  • 26
  • 11
  • 12
  • 23
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jette Midgley

    december 01, 2023 at 6:12 pm

    Jeg har besvær med at bruge easy print, har ikke brug for 12 sider per opskrift, men det er ikke muligt at se opskriften og bestemme hvad der bliver trykt, din gamle metode var meget nemmer

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 02, 2023 at 6:37 am

      Hej Jette
      Er du logget ind? Så bør du kunne lave smarte og flotte printudgaver, der passer i en mappe 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Helle S.

    februar 25, 2023 at 3:51 am

    Hvorfor er glasur ikke med flormelis og æggehvider?

    Svar
  3. Camilla

    september 25, 2022 at 12:50 pm

    14-15 minutter ved 200 grader er alt for lang tid. Jeg kiggede til dem efter 10 min og de var sorte! Så. Vil forslå 7-8 minutter ved 180 grader. Øv.

    Svar
  4. Jeanette Hankert

    august 12, 2021 at 4:54 pm

    Hej fra USA
    Vi savner danske kager, så vil prøve at lave hindbærsnitter.
    Læste derfor din grundopskrift på mørdej (uden mandelmel) og så den var god til hindbærsnitter. Fulgte så linket over til din opskrift på h.snitter, og ser at du vil have 50 g mandelmel i opskriften. Må jeg spørge hvorfor?
    Hvad gør mandelmelen ved hindbærsnitterne?
    Jeanette

    Svar
  5. Anna

    maj 23, 2021 at 9:54 am

    Hej!
    Der står der skal mandelmel i i ingredienslisten, men det står ikke det skal i, i beskrivelsen af hvad man gør. Skal det i på samme tid som hvedemelet eller skal det slet ikke i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 23, 2021 at 11:44 am

      Hej Anna
      Tak fordi du er vågen 🙂
      Mandelmel kommes i sammen med de øvrige ingredienser - jeg har opdateret opskriften.
      God bagelyst med de lækre hindbærsnitter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Anna

        maj 23, 2021 at 11:54 am

        Tak for hurtigt svar! Så kan jeg lave hindbærsnitter idag :))

  6. Nina

    maj 03, 2021 at 11:25 am

    Pkt 3: tykkelse på udrulningen... der skal nok stå millimeter i stedet for centimeter!?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 03, 2021 at 11:38 am

      Hej Nina
      Mange tak - og du har fuldstændig ret. Jeg har nu rettet til det korrekte 4 millimeter 🙂
      Så tror jeg hindbærsnitterne bliver bedst.
      Alt det bedste
      Hiolger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Laks med lynstegte grøntsager på 20 minutter
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges »

Populært indhold lige nu

Dåser - illustration til artikel om kokosmælk eller fløde

Kokosmælk eller fløde – hvad indeholder mest fedt

billederesultat for langtidsstegt kylling i ovn

Langtidsstegt kylling i ovn med rosmarin og hvidløg

billede med nemme koteletter i fad med grøntsager

Nemme koteletter i fad med grøntsager

laks med porrer i fad

Laks med porrer og spidskål - nem lakseret i fad

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.8 fra 75 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Mængde: 6 stk.
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!