• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Rabarbersnitter - lækre kagesnitter med rabarber!

Rabarbersnitter - lækre kagesnitter med rabarber!

rabarbersnitter
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. maj 2023 - Udgivet: 30. maj 2023

Her får du min opskrift på rabarbersnitter. Nemme kagesnitter, der laves med linsedej, hjemmelavet rabarbermarmelade og pyntet med karamelliseret rabarber.

Rabarbersnitter er en lækker og nem kage, der bages med rabarbermarmelade og lækre bunde af linsedej.

De er meget nemme at lave, og er selvfølgelig bagt med inspiration fra de måske mere kendte hindbærsnitter.

De sprøde og skønne linsebunde lægges sammen med den let syrligt marmelade med rabarber, og kagerne pyntes med glasur og et stykke karamelliseret rabarber, som nemt bages i ovnen.

Jeg har her bagt runde snitter med rabarber, men ønsker du de klassiske, firkantede snitter, bager du blot to aflange stænger af linsedej, som derefter lægges sammen med marmelade og skæres ud.

Af denne opskrift kan du sagtens lave 12 lækre snitter med rabarber. Det er der nemlig linsedej og rabarbermarmelade til.

Men du kan også blot lave 6, og så anvende resten af linsedejen til en omgang cremelinser - og nyde marmeladen på et stykke hjemmebagt franskbrød.

Ingredienser til rabarbersnitter

1 portion af min rabarbermarmelade

1 portion af min mørdej

1 stængel rabarber
1 spiseskefuld sukker

200 gram flormelis
Lidt kogende vand

Fremgangsmåde

  1. Lav først en omgang rabarbermarmelade som angivet i linket. Det er meget nemt. Stilles derefter på køl.
  2. Derefter laves mørdej - gerne på røremaskine. Det er også meget nemt. Stilles også på køl. Så er du godt i gang med dine rabarbersnitter.
  3. En stængel rabarber skæres ud i to centimeter tykke skiver, som vendes med en spiseskefuld sukker. Sættes på bageplade med bagepapir, og bages 10 minutter ved 200 grader varmluft. Sådan laver man karamelliseret rabarber. Stilles til side.
  4. Rul mørdej ud til en tykkelse på fire millimeter, og udstik bunde med en diameter på 7-8 centimeter. Husk godt med mel, så dejen ikke hænger fast.
  5. Lægges på bageplade med bagepapir, og du kan have 12 stk. på en plade. Bages ved 200 grader varmluft i cirka 8 minutter, så kagebundene har fået en smule farve. De må ikke blive for mørke. Køles af. Laver du to plader (til 12 snitter), bages de ad to gange.
  6. Flormelis røres til en tyk glasur med en smule kogende vand. Kommes i frysepose, hvor du klipper et lille hul i det ene hjørne.
  7. Saml nu dine rabarbersnitter. Læg halvdelen af de bagte bunde ud, kom en stor teskefuld rabarbermarmelade på hver. læg en bund mere ovenpå, tryk ganske let sammen og pynt med glasur på toppen.
  8. Stik forsigtigt et stykke karamelliseret rabarber ned i glasuren på hver af dine rabarbersnitter.
  9. Lad nu gerne dine kagesnitter med rabarber stå på køl mindst en time eller to før de nydes.
  10. Lige inden servering drysses de med sigtet flormelis.
rabarbersnitter på skærebræt
Flotte og indbydende rabarbersnitter med et stykke karamelliseret rabarber på toppen. De smukke kagesnitter er en fætter til hindbærsnitter, og de er ret nemme at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Se også: Rabarbercrumble - lækker crumble med rabarber

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda Andersen

    maj 30, 2023 at 10:37 am

    Kun 1 tsk marmelade. Det er da ikke ret meget. Jeg synes godt, de kan tåle lidt mere.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her