Cremelinser er en klassisk kage bagt af mørdej, og her har vi fyldt den med den lækreste, hjemmelavede vaniljecreme.
Cremelinser smager super godt som nybagte, men de kan sagtens gemmes til dagen efter.
Eller frys dem ned - det er de hjemmebagte cremelinser nemlig også fine til. Og så har du altid en lækker kage klar i fryseren.
Opskriften giver 12 dejlige linser med hjemmelavet creme, og i videoen kan du se, hvordan du nemt laver mørdejskagerne.
Opskrift på cremelinser
Ingredienser
- 200 gram smør i tern, skal være koldt!
- 300 gram hvedemel
- 100 gram flormelis
- 1 æg
Kagecreme
- 1 portion kagecreme se opskrift i linket
Sådan gør du
Mørdej
- Mørdej er meget nem at lave. Og hurtig. Kom alle ingredienserne i en skål, og saml det med en spiseske. Stik så fingrene ned i dejen, og smuldr smørternene indtil du har en mere ensartet dejklump.
- Nu kan du samle det hele, og drys så lidt mel ud på bordet. Ælt dejen hurtigt igennem på bordet, saml den til en klump og læg den i køleskabet på en lille tallerken.
- Lad mørdejen til cremelinserne hvile en halv time på køl.
Hjemmelavet vaniljecreme
- Så skal du lave den hjemmelavede vaniljecreme. Det er næsten lige så nemt som mørdej. Følg linket og lav en portion af min kagecreme - det er super nemt og godt.
- Hæld cremen i en skål - og sæt også den til afkøling i køleskabet (eller uden for hvis det er vinter). Du kan også anvende købecreme i form af pulverbreve.
Sådan laver du cremelinser
- Så skal vi have lavet cremelinser. Tag din muffinsform frem - den med 12 huller. Så passer det lige til vores omgang her.
- Del din mørdej i to dele, og rul den ene del ud med en kagerulle til en tykkelse på ca. 4 millimeter. Udstik 12 “bunde” med et glas eller lignende, der er lidt større end bunden i formene. Så du får lidt kant. Læg de runde dej-stykker ned i bunden af en muffinform – altså 12 stk. i alt – og tryk dem let ud, så de kommer en lille centimeter op af kanten.
- Kom så vaniljecreme i hvert “hul”, der skal en spiseskefuld creme i hvert. Rul så den anden del af mørdejen ud, og stik igen 12 cirkler ud med et glas. Her skal størrelsen nogenlunde passe , så kan lægges på som låg.
- Pres “lågene” let på i siderne af hver linse, så de hænger sammen, men uden at masse dem. Bag altid med kærlighed. Mere praktisk info: Når du har skovlet en spiseskefuld vaniljecreme i hver af dine cremelinser har du sikkert creme i overskud. Den spiser du bare. Cremen smager nemlig fantastisk.
- Så skal vi bage cremelinserne. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og bag dem i 15 minutter. Bagetiden kan variere en smule afhængig af din ovns varme, men bagetiden plejer at passe ret præcist. Cremelinser skal være gyldne.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Når du tager dine cremelinser ud af ovnen, lader du dem stå et kvarters tid i formen. Så kan du nemt pille dem op med en kødnål eller anden spids genstand.
Gør det forsigtig så cremelinserne ikke går i stykker.
Fryseegnet
Cremelinserne kan sagtens fryses ned, og når du tager dem ud af fryseren, skal de bare stå ved stuetemperatur og tø op.
Se flere lækre kageopskrifter på:
Kartoffelkager med vandbakkelse
Kaj Dalsgaard
Fint med linseopskriften - men hvor køber man disse forme?
Jeg har ledt og ledt
Karin
Hej Holger
Jeg ville lave din jordbærtærte, men kunne se, at der kun skal bruges ½ delen af linsedejen og tænkte, at den anden del så kunne bruges til dine Cremelinser https://madensverden.dk/cremelinser-med-hjemmelavet-vaniljecreme/ men hvis jeg kigger på opskriften på dejen til dem, så er den lidt anderledes end til tærtedejen, der skal bl.a. mindre smør i og den skal æltes. Betyder det noget, eller kan jeg sagtens bruge linsedejen til dine creamlinser også eller for den sags skyld dejen til dine creamlinser til jordbærtærten?
Glæder mig helt vildt til at smage resultatet da det ser så lækkert ud 😊
Karina
Hej,
Kan de bages dagen før eller bliver de tørre?