Cremelinser er en klassisk kage bagt af mørdej, og her har vi fyldt den med den lækreste, hjemmelavede vaniljecreme.
Cremelinser smager super godt som nybagte, men de kan sagtens gemmes til dagen efter.
Eller frys dem ned - det er de hjemmebagte cremelinser nemlig også fine til. Og så har du altid en lækker kage klar i fryseren.
Opskriften giver 12 dejlige linser med hjemmelavet creme.
Opskrift på cremelinser
Cremelinser med hjemmelavet kagecreme
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Til vaniljecreme
- 1 vaniljestang gerne Tahiti
- 1 deciliter sukker
- 3 teskefulde majsstivelse Maizena
- 4 deciliter sødmælk
- 2 pasteuriserede æggeblommer
Sådan gør du
Mørdej
- Mørdej er meget nem at lave. Og hurtig. Kom alle ingredienserne i en skål, og saml det med en spiseske. Stik så fingrene ned i dejen, og smuldr smørternene indtil du har en mere ensartet dejklump.
- Nu kan du samle det hele, og drys så lidt mel ud på bordet. Ælt dejen hurtigt igennem på bordet, saml den til en klump og læg den i køleskabet på en lille tallerken.
- Lad dejen til cremelinserne hvile en halv time på køl.
Hjemmelavet vaniljecreme
- Så skal du lave den hjemmelavede vaniljecreme. Det er næsten lige så nemt som mørdej. Tag en skarp kniv, og på et skærebræt deler du Tahiti vaniljestangen på langs.
- Skær ikke helt igennem, men lad den hænge sammen med en centimeter i den ene ende. Skrab vaniljekornene ud med kniven, og kom dem op i en skål. Kom så sukker, æggeblommer, Maizena og en deciliter af mælken i.
- Pisk det grundigt igennem med et piskeris, så du pisker vaniljekornene godt ud.
- Kom de resterende tre deciliter sødmælk på i en kasserolle, put vaniljestangen ved (vi vrider lige den sidste smag ud af den), og kog det op.
- Når det koger hælder du indholdet fra skålen ned i den kogende mælk, og pisker rundt. Pas på det ikke brænder på! Pisk nu ind til vaniljecremen begynder at stivne - det tager nogle minutter.
- Hæld cremen i en skål - og sæt også den til afkøling i køleskabet (eller uden for hvis det er vinter).
Sådan laver du cremelinser
- Så skal vi have lavet cremelinser. Tag din muffinsform frem - den med 12 huller. Så passer det lige til vores omgang her.
- Del din mørdej i to dele, og rul den ene del ud med en kagerulle. Udstik 12 “bunde” med et glas eller lignende, der er lidt større end bunden i formene. Så du får lidt kant. Læg de runde dej-stykker ned i bunden af en muffinform – altså 12 stk. i alt – og tryk dem let ud, så de kommer en lille centimeter op af kanten.
- Praktisk tip: Når jeg ruller dejen ud i første omgang, kan jeg typisk udstikke 8 bunde. Så samler jeg dejen, ruller igen - og udstikker de sidste 4.
- Kom så vaniljecreme i hvert “hul”, der skal en spiseskefuld creme i hvert. Rul så den anden del af mørdejen ud, og stik igen 12 cirkler ud med et glas. Her skal størrelsen nogenlunde passe , så kan lægges på som låg.
- Pres “lågene” let på i siderne af hver linse, så de hænger sammen, men uden at masse dem. Bag altid med kærlighed. Mere praktisk info:
- Når du har skovlet en spiseskefuld vaniljecreme i hver af dine cremelinser har du sikkert creme i overskud. Den spiser du bare. Cremen smager nemlig fantastisk.
- Så skal vi bage cremelinserne. Tænd ovnen på 185 grader varmluft, og bag dem i 14-15 minutter.
- Bagetiden kan variere en smule afhængig af din ovns varme, men bagetiden plejer at passe ret præcist. Cremelinser skal være gyldne.
- Når du tager dine cremelinser ud af ovnen, lader du dem stå et kvarters tid i formen.
- Så kan du nemt pille dem op med en kødnål eller anden spids genstand. Gør det forsigtig så cremelinserne ikke går i stykker.
Fryseegnet
Cremelinserne kan sagtens fryses ned, og når du tager dem ud af fryseren, skal de bare stå ved stuetemperatur og tø op.
Se flere lækre kageopskrifter på:
Hej,
Kan de bages dagen før eller bliver de tørre?
Hej Holger
Jeg ville lave din jordbærtærte, men kunne se, at der kun skal bruges ½ delen af linsedejen og tænkte, at den anden del så kunne bruges til dine Cremelinser https://madensverden.dk/cremelinser-med-hjemmelavet-vaniljecreme/ men hvis jeg kigger på opskriften på dejen til dem, så er den lidt anderledes end til tærtedejen, der skal bl.a. mindre smør i og den skal æltes. Betyder det noget, eller kan jeg sagtens bruge linsedejen til dine creamlinser også eller for den sags skyld dejen til dine creamlinser til jordbærtærten?
Glæder mig helt vildt til at smage resultatet da det ser så lækkert ud 😊
Fint med linseopskriften - men hvor køber man disse forme?
Jeg har ledt og ledt