Min opskrift på gammeldags medaljer, der laves med sprøde mørdejskager. De populære kager fyldes med creme og flødeskum og toppes med en chokoladeglasur.
Medaljer er en af mine favoritter, når vi taler kager. Det er klassiske flødeskumskager, og de er faktisk både hurtige og nemme at lave selv.
Her er opskriften, hvor du enten kan bruge creme eller en lækker æblekompot.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på gammeldags medaljer
Opskriften giver 10-12 gammeldags flødekager alt efter, hvor store du laver dem.
Medaljer
Ingredienser
Sådan gør du
- Bland flormelis med vaniljesukker og hvedemel. Skær det kolde smør i mindre tern, og smuldr smørret ud i melblandingen.
- Pisk ægget sammen og vend det i mørdejen.Saml dejen og stil på køl i 20 minutter.
- Lav en portion kagecreme og lad den køle af. Du skal ikke bruge hele portionen, så gem resten af cremen og anvend til andre kager.
- Tag mørdejen ud af køleskabet og rul ud til cirka tre millimeters tykkelse. Ikke tykkere, da dine medaljer så bliver sværere at spise. Husk rigeligt med mel på bordet ved udrulning.
- Udstik runde stykker mørdej med en diameter på syv centimeter. Anvend eventuelt et glas. Lægges på bageplade med bagepapir.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka syv minutter. Kagerne skal blot være gyldne. Tages ud og køles lidt af.
- Hak chokoladen groft og smelt den i en gryde sammen med smør.
- Læg en klat chokoladeglasur på halvdelen af kagerne, da disse fungerer som toppe til medaljerne. Hold lige en centimeters afstand til kanten på kagerne.
- På den anden halvdel af bunden lægges en lille teskefuld kagecreme på midten. Pisk fløden stiv og sprøjt en rand af flødeskum rundt om cremen. Brug en stjernetyl.
- Læg nu forsigtigt låg på og så er dine medaljer klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Her har jeg lavet medaljer med creme i midten, men du kan også lave dem med en nem æblekompot.
Et par æbler skæres i små tern og koges møre i cirka 15 minutter sammen med en teskefuld vaniljesukker og 75 gram sukker. Køles af.
Jolanda
Der mangler lidt syre, så jeg plejer at komme ca. en halv spskf. hindbærmarmelade i. Det smager bare godt.
Jolanda
Marlene Grønbo
Hej 🙂
Jeg tror, der er for lidt sukker i dejen. Medaljebundene har i hvert fald rigtig svært ved at blive brune på den anførte tid.
Hilsner Marlene