Her er min nemme opskrift på hjemmelavet hindbærmarmelade. Marmeladen laves med hindbær, sukker og melatin. Også opskrift med syltesukker.
Hindbærmarmelade er en af de allermest populære marmelader, og her får du min opskrift på den.
Der skal såmænd ikke bruges mange ingredienser udover de friske hindbær, og tilberedningstiden er meget kort.
Så du kan roligt gå i gang med at lave din egen hindbærmarmelade.
Jeg fortæller dig også hvordan du kan bruge syltesukker og atamon i opskriften.
Ingredienser til hindbærmarmelade
1 kilo friske hindbær
500 gram sukker
1 teskefuld melatin
Evt. Atamon
Fremgangsmåde
- Du starter med at skylle de friske hindbær forsigtigt, og tjek godt efter at der ikke er et muggent hindbær iblandt dem. For det duer ikke. Så vær omhyggelig her.
- Kom hindbærrene op i en gryde og kog forsigtigt op. Når bærrene er i kog, skal de koge i yderligere cirka fem minutter.
- Tilsæt så sukker og kog videre i et par minutter.
- Bland en teskefuld melatin sammen med yderligere et par spiseskefulde sukker (indgår ikke i sukkermængden), og kog videre i et par minutter, mens du rører i hindbærmarmeladen.
- Skold marmeladeglas og hæld den hjemmelavede hindbærmarmelade i glassene, hvorefter lågene sættes på og marmeladen stilles på køl.
Tykning af marmelade
I denne opskrift har jeg anvendt en teskefuld melatin til tykning af hindbærmarmeladen.
Det giver en ikke alt for tyk marmelade, men du kan jo selv afgøre hvor tyk du ønsker den. Her kan du blot tilsætte mere melatin, hvis du ønsker hindbærmarmeladen endnu tykkere i konsistensen.
Det kan være svært at afgøre hvor tyk den endelige hindbærmarmelade bliver når den er kold, men i denne artikel om melatin kan du se hvordan du laver en tallerkentest.
Syltesukker i hindbærmarmelade
Hvis du vil lave en ultranem marmelade med hindbær, ja så kan du anvende syltesukker.
Du skal bruge 500 gram syltesukker til et kilo hindbær, og syltesukkeret erstatter både sukker og melatin i denne opskrift.
Hvad er syltesukker?
Syltesukker er en egentlig ret smart opfindelse når du skal lave marmelade.
Det indeholder nemlig blandt andet pektin fra citrusfrugter, og det er netop pektinen, der får marmeladen til at stivne.
Så med syltesukker får du en lidt hurtigere genvej til din egen marmelade.
Atamon i hindbærmarmelade
Jeg gætter på, at denne portion hindbærmarmelade hurtigt bliver spist hjemme hos dig. For den smager virkelig godt.
Men hvis du ønsker at gemme noget af marmeladen til senere, kan du tilsætte en smule Atamon.
Til mængden i denne opskrift skal du tilsætte en teskefuld Atamon, der røres ind i den færdige marmelade, hvorefter den hældes på skoldede glas.
Atamon er blot et konserveringsmiddel, som du køber i supermarkedet.
Snyd i øvrigt ikke dig selv for opskriften på hjemmelavet brombærmarmelade eller den lækre jordbærmarmelade.
Din vurdering
-
Hjemmelavet hindbærmarmelade
Stem her
( stemme)
Alice
Hvis der bliver tilsat Atamon, hvor længe er holdbarheden så?
Angelina
Det må jeg prøve.😊 Kan jeg ikke bruge frosne hindbær og skal vandet så hældes fra ?
Kjeld
Jeg bruger altid frosne bær og det går fint