Jordbærmarmelade er utrolig nemt at lave selv, og du skal faktisk kun bruge jordbær og sukker. Jordbærmarmeladen kan kommes på glas, hvor den holder i flere måneder.
Det er utroligt let at lave sin egen jordbærmarmelade, og den hjemmelavede marmelade behøver faktisk kun bestå af to ingredienser.
Det er jordbær og sukker - og ikke andet. Atamonen bruges til at sikre en længere holdbarhed i marmeladen, men hvis du har planer om at spise jordbærmarmeladen i løbet af relativ kort tid, ja så kan du bare undlade Atamon.
Se også: Jordbærgrød med friske eller frosne jordbær
Det bedste er selvfølgelig en jordbærmarmelade af nye, danske jordbær, men du kan også lave af den af udenlandske jordbær udenfor sæsonen, eller anvende frosne jordbær. det fungerer faktisk også fint.
Opskriften her giver 4-6 gode glas marmelade med jordbær - alt selvfølgelig afhængig af størrelsen på glassene.
Opskrift på jordbærmarmelade
Jordbærmarmelade
Ingredienser
- 1 kilo jordbær
- 700 gram sukker
- Atamon
Sådan gør du
- Jordbærrene skylles og eventuelle grønne blade pilles selvfølgelig fra. Frosne jordbær må gerne tøes op inden brug.
- Kom jordbærrene i en stor gryde sammen med sukker, og lad det koge langsomt op.
- Nu skal jordbærmarmeladen så koge cirka 20 minutter ved en middel varme, hvor du jævnligt rører rundt i den.
- Skyl glas med kogende vand. Kom lidt Atamon i hvert fald, skru låget på, ryst rundt så Atatmonen fordeles, og hæld eventuelle rester ud.
- Hæld den færdige marmelade i hvert glas, og lad den derefter køle lidt af inden du skruer låg på. Så er din jordbærmarmelade sådan set færdig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opbevaring
Opbevar jordbærmarmeladen et køligt sted, og her vil den uden problemer kunne holde sig flere måneder. Måske op mod et halvt år.
Opstår der mug på din marmelade, så skal du kassere hele indholdet i glasset, Det er ikke nok kun at skrabe muggen væk, da mug laver lange "rødder" ned i den øvrige marmelade. Så ved du det.
Og som sagt kan du undlade Atamon, hvis du spiser jordbærmarmeladen i løbet af nogle uger.
Vil du jævne marmeladen mere, kan du her se hvordan du anvender melatin.
Se også opskriften på marmelade:
Charlotte G. V. Vinter
Meget sød marmelade - tilsatte saft af en halv citron og fint revet skal af hele citronen til 600g bær/400g sukker. Næste gang vil jeg bruge forholdet 2:1 og ikke 3:2. Citronen giver en friskere smag.
Marie
Perfekt søde for denne familie 🙂
Mange tak for opskriften 🙂
Maja Jensen
For sød. Jeg var nødt til at tilsætte citronsaft for at balancere sødmen.
Ellers lækker med vanilje i.