• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Mirabellemarmelade med frisk ingefær og vanilje

Mirabellemarmelade med frisk ingefær og vanilje

Mirabellemarmelade
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
73
SHARES
FacebookMessenger73PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 14. august 2021

Mirabellemarmelade er en herlig spise på et rundstykke eller en ostemad. Pluk sensommerens bær og sylt dem med vanilje og lidt frisk ingefær.

Mirabellemarmelade er en virkelig dejlig marmelade, uanset om du har røde eller gule mirabeller.

Og så er det tilmed billigt at lave sin egen marmelade, da man som regel kan finde et sted med mirabelletræer, der bugner af bær.

Her er tilsat lidt frisk ingefær, fordi den giver en fin, skarp smag til de gule bær.

Vaniljestangen tilføjer også lidt bid, men du kan selvfølgelig udelukke begge dele, hvis du ikke ønsker at bruge dem.

Prøv også denne opskrift: Hjemmelavet mirabellesaft.

Opskrift på mirabellemarmelade med ingefær

Mirabellemarmelade
Karen SenecaKaren Seneca

Mirabellemarmelade med frisk ingefær

5 fra 1 stemme
Mirabellemarmelade er en herlig spise på et rundstykke eller en ostemad. Pluk sensommerens bær og sylt dem med vanilje og lidt frisk ingefær.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 1 liter
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg mirabeller
  • 800 g sukker
  • 5 dl vand
  • 1 stk ingefær - ca 4 x 2 cm
  • 1 stk vaniljestang

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl mirabellerne og fjern stilke og blade. Brug en stenfjerner til at fjerne stenene.
  2. Kom bærrene i en gryde og dæk dem med vand. Sæt gryden i kog.
  3. Lad bær og vand simre i ti minutter.
  4. Tilsæt sukker, vaniljestang og ingefær i store stykker og kog i fem-ti minutter.
  5. Vask og skold patentglas. Fordel Atamon i et glas og ryst godt, så den fordeler sig. Hæld den samme Atamon over i næste glas og gentag alt efter, hvor mange glas du bruger.
  6. Fjern ingefærstykkerne og vaniljestangen. Rør en sidste gang i marmeladen og hæld den på glassene. Der bliver ca. en halv liter, så du kan lave flere små eller et stort.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du ikke gider at kaste dig over udstening af bærrene, kan du koge dem med sten.

Herefter kan du si mirabellemassen i en skål, hvor du så fjerner stenene i sien, så du kan hælde resten af mosen ned i skålen til saften.

Prøv også en af disse opskrifter:

  • Hjemmelavet rabarberkompot
  • Mirabellegele - syrlig gele fra sensommerens bær
  • Banh mi med tofu - populær sandwich fra Vietnam
  • Kylling med gule peberfrugter og pasta
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required