Mirabellemarmelade er en herlig spise på et rundstykke eller en ostemad. Pluk sensommerens bær og sylt dem med vanilje og lidt frisk ingefær.
Mirabellemarmelade er en virkelig dejlig marmelade, uanset om du har røde eller gule mirabeller.
Og så er det tilmed billigt at lave sin egen marmelade, da man som regel kan finde et sted med mirabelletræer, der bugner af bær.
Her er tilsat lidt frisk ingefær, fordi den giver en fin, skarp smag til de gule bær.
Vaniljestangen tilføjer også lidt bid, men du kan selvfølgelig udelukke begge dele, hvis du ikke ønsker at bruge dem.
Prøv også denne opskrift: Hjemmelavet mirabellesaft.
Opskrift på mirabellemarmelade med ingefær
Mirabellemarmelade med frisk ingefær
Ingredienser
- 1 kg mirabeller
- 800 gram sukker
- 5 dl vand
- 1 stk ingefær - ca 4 x 2 cm
- 1 stk vaniljestang
Sådan gør du
- Skyl mirabellerne og fjern stilke og blade. Brug en stenfjerner til at fjerne stenene.
- Kom bærrene i en gryde og dæk dem med vand. Sæt gryden i kog.
- Lad bær og vand simre i ti minutter.
- Tilsæt sukker, vaniljestang og ingefær i store stykker og kog i fem-ti minutter.
- Vask og skold patentglas. Fordel Atamon i et glas og ryst godt, så den fordeler sig. Hæld den samme Atamon over i næste glas og gentag alt efter, hvor mange glas du bruger.
- Fjern ingefærstykkerne og vaniljestangen. Rør en sidste gang i marmeladen og hæld den på glassene. Der bliver ca. en halv liter, så du kan lave flere små eller et stort.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Hvis du ikke gider at kaste dig over udstening af bærrene, kan du koge dem med sten.
Herefter kan du si mirabellemassen i en skål, hvor du så fjerner stenene i sien, så du kan hælde resten af mosen ned i skålen til saften.
Prøv også en af disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: