Mirabellegele er en sød og syrlig gele, som vi kan bruge til alle mulige retter fra oksesteg til ostebord. Her er opskriften på en skøn gele.
Mirabellegele er en luksus at have på lager. Den kan bruges til alt fra hovedretter til desserter og ost, og så kan den også bruges som ekstra smagsgiver til sovsen.
Mange er gode til bruge sommerens bær og frugter, men mirabelle er på en eller anden måde en overset frugt.
De vokser ellers både vildt og i haver og er lige til at plukke i august og september.
Friske er de lidt melede i forhold til blommer, men syltet er de en gevinst i gele, syltetøj og chhutneys.
Opskrift på sensommerens mirabellegele
Mirabellegele - gele af sensommerens bær
Ingredienser
- 0,6 kg mirabelle
- 500 gram sukker
- vand
- 0,5 vaniljestang
- 1 spsk Atamon - el. vodka
Sådan gør du
- Skyl mirabellerne og fjern stilke og blade. Behold stenene i.
- Hæld dem i en gryde og hæld vand over, så det lige dækker. Sæt gryden over kog. Når vandet koger, skruer du ned, og lader det simre i ti minutter.
- Tag gryden af varmen og lad indholdet trække et kvarter.
- Si mirabellemassen ned i en skål, gnid godt med en grydeske, så du får så meget som muligt med ned i skålen.
- Nu skal saften i gryden igen sammen med et halvt kg. sukker og vaniljestangen. Bring saften i kog og lad den simre i 10 minutter.
- Vask og skold små patentglas og skyl dem i Atamon. Du kan sagtens lade din Atamon gå fra glas til glas. Du skal bare ryste glassene godt, så du får Atamon over det dele. Har du ikke det, bruger du vodka, som er lige så godt.
- Luk straks glassene og sæt dem på køl eller i et køkkenskab.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Smag til, før du hælder geleen på glas, for jeg kommer en anelse mindre sukker i end tommelfingerreglen om at bruge samme mængde sukker som bær.
Du kan godt bruge en blanding af modne og lettere umodne mirabeller, da smagen vil bliver mere syrlig og interessant.
Se også nogle af vores andre artikler og sylteopskrifter:
Jane
Den her gelé stivner jo ikke … er der glemt en ingrediens i opskriften?
Lotte
Jeg har flydende gelé. Hvad har jeg gjort galt?
Jane
Min gelé stivner heller ikke.