Her kan du se, hvordan du nemt laver ribsgele. Ribsgeleen er let at lave selv, og her er både opskriften med friske ribs eller en ribssaft. Begge er gode.
Ribsgele er en klassiker, og den er meget nem at lave selv.
Her får du både opskriften på en udgave lavet af ribssaft, og en anden opskrift baseret på friske ribs.
Ingredienser til ribsgele
500 gram ribssaft
450 gram sukker
1 spiseskefuld cognac eller Atamon
Fremgangsmåde
- Vej ribssaft af i en gryde sammen med sukker.
- Lad det koge op ved en middel varme, og lad det derefter koge ca. fem minutter.
- Find syltetøjsglas frem, og skold med kogende vand. Både glas og låg.
- Skal din ribsgele gemmes i længere tid, skal du også skylle efter med lidt Atamon. Ønsker du ikke at anvende Atamon, kam du i stedet bruge lidt cognac.
- Kom ribsgeleen på glas og luk straks med låg. På den måde laver du et vakuumtryk i glasset, som du kender det fra den købte gele.
Den hjemmelavede ribsgele opbevares i køkkenskabet, men efter åbning stilles den på køl. Så holder den bedre.
Ribsgele med friske ribs
Du kan selvfølgelig også lave ribsgeleen med friske ribs, der strutter af sundhed. Her tager det naturligvis lidt længere tid, men det er nu også det hele værd.
Her koges et kilo ribs op med 400 gram vand, og det skal koge ca. 25 minutter.
Skold et klæde (eventuelt en stofble eller lignende), og sigt saften ned i en skål. Du får det bedste resultat, hvis ribssaften går lov til at løbe igennem af sig selv, altså uden at du presser den igennem ved at røre hele tiden.
Så lad den stå og trække den tid, som det nu tager. Sådan gjorde mormor også, og det er ikke uden grund!
Vej saften af i en gryde, for du skal nu bruge 75 gram sukker til 100 gram saft.
Kog saften op, og rør derefter sukker i.
Lad din ribsgele koge ved svag varme i cirka 7-8 minutter, hvorefter den hældes på skoldede glas.
Anvend evt. Atamon eller cognac som anvist længere oppe.
Se også mine opskrifter på:
Verdens bedste jordbærmarmelade
Comments
No Comments