• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Råsyltede jordbær med vaniljeflødeskum opskrift

Råsyltede jordbær med vaniljeflødeskum opskrift

5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. juni 2023 - Udgivet: 5. juni 2021

Jordbær med vaniljeflødeskum er en variant af jordbær med fløde, hvor den letpiskede fløde er en perfekt ledsager til de råsyltede jordbær.

Helt tilbage fra mormors tid var jordbær med fløde en fast bestanddel af sommeren. Men her har jeg videreudviklet desserten til jordbær med vaniljeflødeskum, der giver en mere vaniljecreme-agtig smag til denne sommerspise.

Jordbær med piskefløde fik jeg ofte i min barndom hos min mormor i Holsted i det sydjyske, men selvom det smagte fortrinligt, så var det også en noget fed omgang.

Ved at piske fløden let med en smule vaniljesukker, opnår du på nemmeste vis en cremeagtig smag, der minder lidt henimod den gamle klassiker Mathilde-cremen. Hvis du husker den.

Og sammen med de råsyltede jordbær bliver det bare en vidunderlig cocktail, som alle kan lide.

Så det er bare med at gå på jagt efter de gode, danske jordbær derude.

Opskriften på råsyltede jordbær er beregnet til fire personer.

Opskrift på jordbær med vaniljeflødeskum

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Råsyltede jordbær med vaniljeflødeskum opskrift

5 fra 5 stemmer
Jordbær med vaniljeflødeskum er en variant af jordbær med fløde, hvor den letpiskede fløde er en perfekt ledsager til de råsyltede jordbær.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g jordbær - danske
  • 1 spsk rørsukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Nip jordbær og skyl dem rene for jord. Store bær deles i to, og alle jordbær kommes i en skål. Drys rørsukker over, og lad bærrene trække fem minutter.
  2. Kom piskefløden op i en anden skål sammen med vaniljesukker, og pisk fløden til en letpisket skum. Jeg plejer at piske fløden i hånden, da det er nemmere at styre, så man ender med en velpisket flødeskum, der ikke er for tyk. Den skal nemlig netop være letpisket, så den er cremet og sammenhængende, men ikke for stift pisket.
  3. Anret de råsyltede jordbær i fire småle portionsskåle, og kom forsigtigt en god klat vaniljeflødeskum oven på bærrene.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De råsyltede jordbær med vaniljeskum serveres straks. Og se så smilene brede sig hele vejen rundt ved bordet.

Simpel, lækker dansk sommernydelse.

Se mere indhold her:

  • Pandekager med hjemmelavet is
  • Verdens bedste råsyltede grønsager fra Mellemøsten
  • Cremelinser med hjemmelavet kagecreme
  • Luftig chokolademousse
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required