Jordbær med vaniljeflødeskum er en variant af jordbær med fløde, hvor den letpiskede fløde er en perfekt ledsager til de råsyltede jordbær.
Helt tilbage fra mormors tid var jordbær med fløde en fast bestanddel af sommeren. Men her har jeg videreudviklet desserten til jordbær med vaniljeflødeskum, der giver en mere vaniljecreme-agtig smag til denne sommerspise.
Jordbær med piskefløde fik jeg ofte i min barndom hos min mormor i Holsted i det sydjyske, men selvom det smagte fortrinligt, så var det også en noget fed omgang.
Ved at piske fløden let med en smule vaniljesukker, opnår du på nemmeste vis en cremeagtig smag, der minder lidt henimod den gamle klassiker Mathilde-cremen. Hvis nogen husker den 🙂
Og sammen med de råsyltede jordbær bliver det bare en vidunderlig cocktail, som alle kan lide.
Så det er bare med at gå på jagt efter de gode, danske jordbær derude.
Til jordbær med vaniljeflødeskum til fire personer skal du bruge:
500 gram danske jordbær
1 spiseskefuld økologisk rørsukker
2 deciliter piskefløde
2 strøgne teskefulde vaniljesukker
SE OPSKRIFT på de absolut bedste og hjemmelavede cremelinser
Sådan laver du råsyltede jordbær med vaniljeflødeskum:
Nip jordbærrene og skyl dem rene for jord.
Store bær deles i to, og alle jordbær kommes i en skål. Drys rørsukker over, og lad bærrene trække fem minutter.
Kom piskefløden op i en anden skål sammen med vaniljesukker, og pisk fløden til en letpisket skum.
Jeg plejer at piske fløden i hånden, da det er nemmere at styre, så man ender med en velpisket flødeskum, der ikke er for tyk.
Den skal nemlig netop være letpisket, så den er cremet og sammenhængende, men ikke for stift pisket.
Anret de råsyltede jordbær i fire småle portionsskåle, og kom forsigtigt en god klat vaniljeflødeskum oven på bærrene.
Og se så smilene brede sig hele vejen rundt ved bordet.
Simpel, lækker dansk sommernydelse.
0 Comments