Verdens bedste råsyltede grønsager er superlette at lave, og så smager de simpelthen alt for godt. Se her, hvordan man laver dem.
Verdens bedste råsyltede grønsager er blevet en fast del af sortimentet i mit køkken. Jeg er simpelthen blevet kæmpe fan af den syltede smag, og så passer de jo bare perfekt til alle retter.
De kan løfte en hver ret og få den til at smage mere raffineret, og så er de også lækre bare at spise for sig selv som en snack. Jeg synes også at de passer rigtig godt sammen med en drink.
Og det er faktisk derfor, at jeg kom i tanke om, at jeg ville lave disse råsyltede grønsager.
Fordi det er en af de mest populære snacks at spise i Mellemøsten, når man drikker den populære anis-alkohol ouzo.
Så da min kæreste fik en flaske ouzu via hans arbejde, vidste jeg at måtte i gang med at lave verdens bedste råsyltede grønsager. Og jeg indrømmer, det er virkelig lækkert.
Jeg kan også anbefale at servere denne pickles sammen med forskellige dips, såsom humus, baba ganoush og noget lækkert frisklavet pitabrød.
Man kan i princippet råsylte alle grønsager, så du kan bruge denne opskrift med lige den slags grøntsager, som du foretrækker.
Jeg har brugt gulerødder, agurk, blomkål og kinaradise i denne opskrift.
Jeg tror, at blomkål var min favorit, men min kærestes favorit var agurk.
Så jeg tror bare, at jeg vil forsætte med at lave denne blanding på verdens bedste råsyltede grønsager fremover, så er alle glade.
Opskrift på råsyltede grøntsager
Verdens bedste råsyltede grønsager
Ingredienser
- 100 gram gulerødder
- 100 gram blomkål
- 100 gram agurk
- 100 gram kinaradise
- 2 fed hvidløg
- 1 spiseske salt
- 1 teske sort peber
- 250 gram vand
- 250 gram eddike
Sådan gør du
- Skær agurkerne og gulerødderne i skiver. Skær blomkål i små buketter og skær kinaradiser i tynde stænger.
- Kom nu alle grøntsagerne og hele hvidløg i et glas. Tilsæt sort peber.
- I en gryde tilsættes vand, eddike og salt. Kog blandingen, indtil saltet er fuldstændigt opløst.
- Hæld nu eddikeblandingen ned i glasset med grøntsagerne og sørg for, at grøntsagerne er fuldstændigt dækket til.
- Put låg på glasset og lad det køle ned til stuetemperatur. Put det derefter i køleskabet.
- Vent tre dage og så er de klar til servering. Hvis du er utålmodig, så smager de også godt efter 24 timer, men tre dage er den optimale ventetid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Server gerne de råsyltede grønsager til nogle af disse retter:
Ulla Hemmingsen
Hej
Kan man forlænge holdbarheden ved at henkoge de råsyltede grøntsager? Tænker, at konsistensen bliver påvirket, hvilket vil være okay.
Venligst
Ulla
Holger Rørby Madsen
Hej Ulla
Jeg har ikke prøvet, men det er da værd at forsøge. Skriv lige tilbage hvordan det er gået 🙂
Alt det bedste
Holger