Aubergine fatteh er en favorit vegetarret fra Mellemøsten, som er superlet at lave og smager fantastisk. Her er den libanesiske udgave af retten.
Aubergine fatteh er min nye livret, så er det sagt. Dette er virkelig en lækker ret, som både er sund og smager godt.
Jeg er blevet skør med mellemøstlig mad på det seneste. Det skylder mange ting, men mest og alt så er de altså virkelige kunstnere i et køkken. Jeg elsker deres brug af friske råvarer.
Der er mange retter med kød i Mellemøsten, men der er næsten endnu flere vegetarretter.
Det spiller selvfølgelig også ind for mig, da jeg kun spiser vegetarisk, men ikke vil nedprioritere smagen.
Denne ret består af tre lag plus pynt. Dette gør, at du har noget knasende, noget blødt, noget friskt, salt, surt og alt derimellem. Super lækkert, hvis du spørger mig.
Første gang jeg smagte aubergine fatteh var som streetfood på min kærestes og min anden date, derfor forbinder jeg retten med en masse gode minder til retten. Dermed smager den jo bare endnu bedre.
Denne ret egner sig også rigtig godt som en forret eller som en del af en meze, hvilket er en masse små retter, der bliver serveret sammen. Den kan selvfølgelig også spises for sig selv.
Opskrift på aubergine fatteh med granatæble
Ingredienser
- 1 stk aubergine
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk salt
- 2 tsk sort peber
- 1 tsk stødt paprika
- 2 stk pitabrød
- 200 gram græsk yogurt
- 4 spsk tahini
- 2 fed hvidløg knust
- 2 spsk citronsaft
- 50 gram mandler
- 3 spsk persille hakket
- 3 spsk granatæblekerner
Sådan gør du
- Start med at skære auberginen i mellemstore terninger.
- På en pande tilsættes en spiseske olivenolie og auberginestykkerne. Tilføj en teske paprika, sort peber og salt efter behov og lad dem stege ved mellem høj varme i cirka 10 minutter.
- I en seperat skål tilsættes græsk yogurt, pisk den, så den får en mere blød konsistens. Tilføj tahini, citronsaft, knust hvidløg og smag til med salt og sort peber. Sæt nu dressingen i køleskabet i mens du forbereder resten.
- Skær pitabrødene ud i store tern. På en pande varmes en spiseske olivenolie op, tilføj nu pitabrødsternene og steg dem i et par minutter, eller indtil de er blevet godt sprøde.
- Hak mandlerne groft og steg dem i en smule olivenolie i tre minutters tid. Tag dem nu til siden.
- Nu skal retten samles. På et fad starter du med at fordele pitabrødsternene, tilføj derefter auberginestykkerne, tahini-yoghurt dressingen og slut af med de ristede mandler samt frisk hakket persille og granatæblekerner.
Se også vores andre opskrifter på retter fra Mellemøsten:

Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.