Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Chokolademousse er en af mine absolut favoritdesserter. Når man elsker chokolade, er der ikke noget bedre end at slutte et godt måltid af med blød, cremet og let chokolademousse.
Denne chokolademousse er perfekt, når man skal have gæster, fordi den kan laves i god tid - endda dagen før.
Opskriften på mousse med chokolade er uden hverken flødeskum eller husblas, og den er god som dessert nytårsaften eller ved andre festlige lejligheder.
Du kan evt. anrette den med lidt flødeskum og hakket chokolade eller valnødder, eller servere den med friske bær.
Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har lavet en video, hvor du også kan se fremgangsmåden.
Opskrift på chokolademousse
Ingredienser
- 100 gram mørk chokolade med 70% kakao
- 20 gram smør
- 40 gram pasteuriserede æggeblommer
- 5 gram vaniljesukker svarende til en teskefuld
- 125 gram pasteuriserede æggehvider
- 40 gram sukker
Sådan gør du
- Den mørke chokolade hakkes groft og smeltes ved svag varme i en lille gryde. Til chokolademousse foretrækker jeg en chokolade med en kakaoprocent på 70, men det er op til dig.
- Når chokoladen netop er smeltet, skal du røre 20 gram smør i. Gerne lidt blødt smør, der er skåret i mindre stykker. Rør chokoladen blank med snørret.
- Pasteuristerede æggeblommer røres sammen med lidt vaniljesukker.
- Rør derefter æggeblommerne hurtigt ind i chokoladen.
- De pasteuriserede æggehvider piskes stive sammen med sukker. Lav testen, hvor du vender skålen med æggehviderne på hovedet. Hvis de ikke falder ud, så er de pisket perfekt.
- Kom lidt af æggehviderne i chokolademassen, og vend det sammen.
- Kom derefter denne chokolademasse ned til resten af æggehviderne, som nu vendes sammen. Gerne med en dejskraber, og du skal gøre det forsigtigt, så du ikke slår for meget luft af din chokolademousse. Nu kan du anrette den i glas, hvor efter den skal på køl i et par timer.
- Eller komme din mousse med chokolade i en sprøjtepose, hvilket gør, at moussen kan sprøjtes pænt ud ved anretning. Lægges i køleskabet. Når du skal bruge moussen, tager du en anden sprøjtepose og sætter ønsket tyl i den. Klip så hul i sprøjteposen med chokolademoussen, hvorefter denne sættes ned i posen med tyl. Så er den klar til brug.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Hjemmelavet chokolademousse er klar til servering efter ca. 2 timer, men kan sagtens laves dagen i forvejen.
Når du skal servere din chokolademousse, kan du pynte dem med lidt friske bær, f.eks. hindbær eller brombær og lidt revet chokolade. Det ser festligt ud.
Eller pynt med lidt flødeskum og hakkede valnødder - det plejer jeg at gøre.
Kakaoprocent
Jeg har lavet chokolademoussen med en mørk chokolade, som ikke har for højt kakaoindhold (den jeg har brugt har 70 procent).
Det er vigtigt, fordi man så undgår at moussen bliver for bitter.
Du kan også anvende en mælkechokolade med kakaoindhold på eks. 47 procent, men så kan du med fordel anvende en større mængde. Her ville jeg nok tilsætte 200 gram chokolade.
Vild med chokolade? Så se også disse opskrifter:
Lava kage - nem opskrift på fondant au chocolate
Alletiders mumse chokoladekage - nem opskrift
Gateau Marcel - opskrift på lækker kage uden mel
Hanna Jakobsen
Jeg bruger økologiske æg, Hvor mange skal der så bruges?