Her får du opskriften på Katrines yndlingsboller - mine favoritter, fordi de er hurtige at lave og bagt med fuldkornsspeltmel og havregryn.
Du skal prøve at bage Katrines yndlingsboller. For de er virkelig gode og lækre, fyldt med fuldkorn i form af fuldkornsspeltmel og havregryn uden at blive for grove, og så tager det nærmest ingen arbejdstid at lave dem.
Så hvis du skal bage boller, er de her klart mine favoritter - og det er også derfor, at jeg kalder dem Katrines yndlingsboller.
Bollerne rører du sammen om aftenen på fem minutter. Så lader du dejen hæve natten over i køleskabet, og så skal de bare på en varm bageplade om morgenen.
Du slipper for at få dej på fingrene, for Katrines yndlingsboller skal ikke æltes - og du former blot bollerne med to skeer, når du lægger dem ud på bagepladen.
Faktisk er de så hurtige at bage, at jeg godt kan få tid til at lave nybagte boller på en almindelig hverdagsmorgen midt i madpakker og morgenvækning af børn.
Se også: Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn
Og så er de gode både til morgenmad eller som sandwichboller til madpakken.
Du får 12 boller ud af denne opskrift, og Katrines yndlingsboller kan sagtens fryses ned.
Opskrift på Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller
Ingredienser
- 650 gram vand - koldt
- 15 gram gær
- 400 gram fuldkornsspeltmel
- 200 gram hvedemel
- 100 gram havregryn
- 10 gram salt
- 5 gram bageenzym - kan udelades
Sådan gør du
- Hæld vandet i en stor røreskål og smuldr gæren ud i vandet. Rør forsigtigt rundt med en grydeske til alt gæren er opløst i vandet.
- Vej alle de tørre ingredienser af og vend dem forsigtigt sammen i en skål.
- Hæld de tørre ingredienser ned i vandet og rør dejen sammen med en grydeske. Dejen får en tyk, flydende konsistens.
- Dæk nu dejen til med husholdningsfilm. Det er nemmest at få til at sidde fast i kanten, hvis du sørger for at kanten af skålen er lidt våd.
- Husholdningsfilmen skal sidde helt fast, så væsken ikke fordamper. Læg derfor gerne et viskestykke over, inden du sætter skålen med dejen i køleskabet natten over.
- Lad nu dejen hæve omkring 10 timer.
- Tænd ovnen på 230 grader varmluft med en bageplade i ovnen. Tag samtidig dejen ud af køleskabet og fjern husholdningsfilmen.
- Når ovnen er helt varm, tager du bagepladen ud og lægger et stykke bagepapir på den. Husk at stille den på et spækbræt eller lignende, og pas på ikke at brænde dig på den.
- Tag en skål vand ved siden af din dejskål, som du kan dyppe de to skeer, du skal bruge til at forme bollerne, i. Våde skeer vil få dejen til at slippe nemmere.
- Form 12 boller ved at sætte 12 klatter dej på bagepapiret.
- Bag nu bollerne midt i ovnen i 20 minutter ved 230 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Lad de nybagte Katrines yndlingsboller køle af på en rist, inden de er klar til at blive spist.
Du kan bage dine boller både med finvalsede og grovvalsede havregryn. Det bestemmer du selv.
Se også de her opskrifter:
Charlotte Wang
Super lækre boller - og lette at lave. Tak for denne skønne opskrift
Tina
Lækre og super nemme morgenboller perfekt til ferie 👍
Vi er på hytteferie og det var SÅ lækkert at stå op og lave nybagte boller. Findes der noget bedre end en efterårsmorgen hvor hele hytten dufter af kaffe og nybagte boller? Bonussen er at det ingen tid tager og ikke mindst at de smager så lækre 👍👍
Jeg lavede halv portion fordi jeg gerne vil lave friske boller hver dag i ferien. Dét siger lidt om hvor nemme og hurtige de er at lave! Tak for en dejlig opskrift!
Ruth Frost
Hvorfor er der ingen varmegrader i opskriften?