Få en nem opskrift på koldhævede speltboller, der hæves i køleskab natten over. Dejen er let at røre sammen, og bollerne bages om morgenen.
Koldhævede speltboller er super nemme at lave, og med denne opskrift røres dejen sammen om aftenen - hvorefter den hæver i køleskabet om natten.
Når du står op, kan du tage dejen ud af køleskabet - og nemt bage de lækre speltboller.
Bollerne er super gode og altså meget nemme at lave, og så kan de fryses ned.
Du får 12 koldhævede boller med spelt af denne opskrift.
Her er opskriften på almindelige speltboller.
Opskrift på koldhævede speltboller
Ingredienser
- 500 gram vand koldt fra hanen
- 15 gram gær
- 500 gram speltmel
- 50 gram havregryn gerne grovvalsede
- 10 gram salt
Sådan gør du
- Vej koldt vand og gær af i en skål, og rør gæren ud i vandet.
- Kom derefter speltmel, havregryn og salt i skålen og rør det sammen. Dejen er lidt tynd, men sådan skal den være. Har du ikke grovvalsede havregryn, kan du sagtens anvende de finvalsede. Dejen skal blot røres sammen med en grydeske - og ikke æltes yderligere.
- Dæk til med husholdningsfilm og et rent viskestykke.
- Stil skålen med din dej til koldhævede speltboller i køleskabet, og lad den stå der natten over. Eller i ca. 10 timer.
- Om morgenen tages skålen med dejen ud af køleskabet, og og ovnen tændes på 250 grader varmluft.
- En bageplade beklædes med bagepapir, og med to spiseskeer laver du nu 12 boller på bagepladen.
- Pensl speltbollerne med lidt mælk.
- Bag din koldlhævede speltboller i ca. 20 minutter, hvor varmen i ovnen skrues ned til 200 grader efter ca. 5 minutter - hvorefter bollerne altså bages færdige i yderligere 15 minutter. Bagetiden afhænger naturligvis af hvor meget din ovn præcist varmer, så hold øje med speltbollerne i ovnen.
Næringsindhold
Noter
De nybagte og koldhævede speltboller køles af på en rist, hvorefter de er klar til morgenbordet.
Speltbollerne er gode at fryse ned.
Se også mine opskrifter på:
Skal bollerne hæve på bagepladen, før de sættes i ovnen;)?
Mvh Mette
Det blev godt nok en flad omgang 😕
Hvilket mærke mel bruger du i opskriften? Jeg tænker at det kan have indflydelse