Her får du min opskrift på nemme kærnemælksboller. Det er lækre og luftige boller bagt med kærnemælk, og bollerne er velegnede til frysning.
Kærnemælksboller er simpelthen så lækre og absolut en af mine favoritter, når det gælder et stykke brød til kaffen.
Boller med kærnemælk er samtidig ret nemme at bage, og bollerne bliver både lette og luftige.
Der er flere fordele ved at bruge kærnemælk, når du bager.
Dels giver kærnemælken brødet en lidt syrlig smag, nærmest som en mild surdej, og dels holder brødet sig friskt i længere tid.
Kærnemælk forlænger altså holdbarheden i brød, og i dette tilfælde de lækre boller.
Opskriften giver 10 boller med kærnemælk.
Se i øvrigt her hvordan du bedst fjerner dej, uden det klistrer alt for meget.
Opskrift på kærnemælksboller
Kærnemælksboller - opskrift på boller med kærnemælk
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Sæt dejkrog på røremaskinen, og rør kærnemælk og gær sammen.
- Vej hvedemel af sammen med sukker, salt og lidt kardemomme. Kardemomme kan udelades. Kom det ind i røreskålen sammen med smeltet smør og et æg.
- Ælt dejen ved middel hastighed i ca. 10 minutter, hvorefter dejen virkes op. Lægges i en skål med viskestykke over, og hæver til dobbelt størrelse. Ca. 30 minutter.
- Virk hurtigt dejen op igen, og del i 10 lige stykker, der hver vejer cirka 80 gram.
- Trilles til boller og lægges på bageplade med bagepapir. Pensles med sammenpisket æg og lidt mælk.
- Lad nu bollerne hæve i cirka 30 minutter.
- Forvarm imens ovnen til 200 grader varmluft.
- Bag dine kærnemælksboller midt i ovnen i cirka 15 minutter, men pas på de ikke bliver for mørke!
Tips
De færdigbagte kærnemælksboller køles af på en rist.
Boller med kærnemælk er meget velegnede til frysning.
Se også mine opskrifter på:
Super god opskrift på boller - de smager fantastisk og er super nemme at lave! Tusinde tak, har vel nok brugt den her opskrift 10-20 gange allerede og de er altid en succes!
Har du prøvet at bruge opskriften til at lave et franskbrød - jeg overvejer nemlig at prøve, og hvis du havde prøvet ville jeg egentlig bare høre om du har erfarring med bagetid?
jeg brugte også mindst 2 dl mere mel, men de blev rigtig gode.
Hej Kim
Tak for din tilbagemelding - men det lyder underligt. Jeg bager løbende disse boller, og synes den angivne vægt plejer at passe. Men man skal selvfølgelig altid tilsætte lidt mere mel, hvis man oplever at dejen er for tynd 🙂
De bedste hilsner
Holger
Med de mål blev min dej alt for tynd. Måtte tilsætte 2 dl Mel for at kunne arbejde med dejen. Den var stadig tynd og svær at håndtere.
Kan der være en fejl i målene.