Få min opskrift på kærnemælks stykker, der er langtidshævede morgenbrød. Rør dejen sammen aftenen før, og bag lækre morgenstykker dagen efter.
Kærnemælks stykker er lækre morgenbrød, som du meget nemt kan lave.
Dejen røres du nemlig bare sammen om aftenen, og den tager kun fem minutter at lave.
Lad derefter dejen hæve natten over, hvorefter du om morgenen kan bage de lækre brød med kærnemælk.
Du kan sagtens fryse dem ned.
I forhold til de blandede kerner, så kan du bruge hvad du har. Der findes mange forskellige blandinger af kerner på markedet, men jeg plejer at bruge en blanding fra Bagekurset i Ribe.
Opskrift på kærnemælks stykker
Ingredienser
- 400 gram kærnemælk
- 3 gram gær en lille klump
- 75 gram blandede kerner
- 200 gram fløde
- 12 gram salt
- 525 gram hvedemel
- 15 gram bageenzymer Optimax, kan undværes
Til pynt
- vand
- blandede kerner
Sådan gør du
- Vej kærnemælk og gær af i en skål, og rør det godt sammen, så gæren røres helt ud i kærnemælken.
- Tilsæt de blandede kerner sammen med fløde og salt, og rør det igen sammen.
- Kom så hvedemel i sammen med bageenzymer. Bageenzymerne kan undlades, men de gør dit brød bedre.
- Med en grydeske røres dejen nu helt sammen, men det tager kun et lille minuts tid. Dejen er kompakt, og sådan skal den være!
- Beklæd skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen til dine kærnemælks stykker stå på køkkenbordet til næste dag (ca. 10 timer).
- Her tages dejen ud på et medrysset bord, hvorefter den virkes op. Her i linket kan du se hvordan du nemt virker dit brød op. Her i dette link kan du også se hvordan du nemmest fjerner rester af dej fra eks. en grydeske.
- Del dejen i 12 lige store stykker.
- Kom lidt vand i en lille skål og blandede kerner i en anden skål. Dyp så oversiden på hver af dine kærnemælks stykker i vand og derefter i kerner.
- Læg brødstykkerne på bageplade ed bagepapir, og stil dem ind i ovnen.
- Tænd ovnen på ca. 35 grader almindelig over- og undervarme, og lad morgenbrødene stå der og hæve i ca. 30 minutter.
- Derefter skrues varmen op på 250 grader over- og undervarme, og kærnemælks stykkerne bages i ca. 20 minutter, eller indtil de er færdigbagte. Bagetiden afhænger jo af hvor hurtigt og meget din ovn varmer.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte kærnemælks stykker køles af på en rist.
Derefter kan de nydes til morgenmad, eller fryses ned.
Se også disse opskrifter med kærnemælk:
Comments
No Comments