Her får du den bedste opskrift på kærnemælkshorn med hindbærremonce. Disse kærnemælkshorn er de traditionelle, som både er sprøde og lette.
Kærnemælkshorn med hindbærremonce er lækre kager, der er meget nemme at bage.
Dejen består af få ingredienser, hvoraf kærnemælk selvfølgelig er en vigtig del.
De færdigbagte kærnemælkshorn kan fryses ned når de er kølet lidt af, men du skal ikke pynte dem med glasur før nedfrysning.
Opskriften giver 12 kærnemælkshorn.
Opskrift på kærnemælkshorn
Ingredienser
- 1 deciliter kærnemælk
- 25 gram gær
- 250 gram hvedemel
- 200 gram smør blødt
Hindbærremonce
- 100 gram hindbærmarmelade
- 100 gram smør blødt
- 2 spiseskefulde majsstivelse Maizena
Sådan gør du
- Kærnemælken må gerne have stået en halv time ved stuetemperatur inden brug. Kom kærnemælken i røreskålen til din røremaskine, og smuldr gæren i. Rør gæren ud. Du skal bruge din spartel, og ikke dejkrogen.
- Derefter røres hvedemel i sammen med smør, der er skåret i mindre stykker.
- Ælt ved middel hastighed i 7-8 minutter, så dejen er helt samlet.
- Saml dejen og stil den på køl i 20 minutter.
- Imens laver du hindbærremonce ved at røre hindbærmarmelade sammen med blødt smør og majsstivelse. Brug en spiseske, og rør remoncen sammen i en skål.
- Rul dejen ud til cirka en meters længde og omkring 15 centimeter i dybden.
- Skær dejen i trekanter, og læg en god teskefuld hindbærremonce på hver trekanten nede i den brede ende.
- Fold det brede stykke ind over remoncen og sørg for, at dejen lukker tæt om remoncen. Tril derefter sammen, og fold den spidse ende ind under hornet.
- Alle 12 kærnemælkshorn stilles på en bageplade med bagepapir, og hæver derefter i 45 minutter.
- De lækre kærnemælkshorn med hindbærremonce bages i en 200 grader varm ovn (varmluft), hvor de skal have 8-10 minutter - afhængig af varmen i ovnen. De skal være gyldne, men ikke for mørke.
Tips
Tag de færdigbagte kærnemælkshorn med hindbærremonce ud og lad dem køle lidt af.
Derefter pyntes de med glasur.
Flere bageopskrifter med kærnemælk:
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Hjemmelavet tærte med spidskål og bacon
Tærtedej - lav den perfekte mørdej til tærter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hej Holger
Det undrer mig at du kommer gær i kærnemælkshorn ! Jeg har bagt kærnemælkshorn i snart en menneskealder og har aldrig kommet gær i, de bliver sprøde og lækre lidt butterdej saftige, jeg kommer næsten Ltid blød nougat i men din hindbærremonce vil jeg prøve næste gang
Venlig hilsen
Anne-Grethe
God opskrift, men de slår ikke min opskrift på Kærnemælkshorn, som jeg har fra min mor! Den skulle I også prøve:
200 g mel
200 g smør (smuldres i melet, evt. i en foodprocessor)
Ælt 1 dl. Kærnemælk i med let hånd.
Form til 2 kugler og stil på køl ca. en halv time.
Rul ud og del i 8 snitter. En klat marcipan og remonce på hver og rul sammen til horn.
Pensl med æggestrygelse og drys med tesukker og hakkede mandler.
Bag ved 200 grader i 20 min., til de er lysebrune.
De ubagte horn kan fryses, og er så lige til at tage op og bage uden optøning.
Hej Sonja
Tak for det, og det lyder da bestemt også som en opskrift, der bør prøves.
Og jeg holder i øvrigt utroligt meget af kærnemælkshorn 🙂
Alt det bedste
Holger