Her får du den bedste opskrift på kærnemælkshorn med hindbærremonce. Disse kærnemælkshorn er de traditionelle, som er både sprøde og lette. Og fyldet er en lækker remonce med hindbær. Hindbærhornene kan fryses ned.
Opskrift på kærnemælkshorn med hindbærremonce
1 deciliter kærnemælk
25 gram gær
250 gram hvedemel
200 gram blødt smør
Hindbærremonce laves af
100 gram hindbærmarmelade
100 gram blødt smør
2 spiseskefulde majsstivelse
Sådan laver du kærnemælkshorn med hindbærremonce
- Kærnemælken må gerne have stået en halv time ved stuetemperatur inden brug. Kom kærnemælken i røreskålen til din røremaskine, og smuldr gæren i. Rør gæren ud. Du skal bruge din spartel, og ikke dejkrogen.
- Derefter røres hvedemel i sammen med smør, der er skåret i mindre stykker.
- Ælt ved middel hastighed i 7-8 minutter, så dejen er helt samlet.
- Saml dejen og stil den på køl i 20 minutter.
- Imens laver du hindbærremonce ved at røre hindbærmarmelade sammen med blødt smør og majsstivelse. Brug en spiseske, og rør remoncen sammen i en skål.
- Rul dejen ud til cirka en meters længde og omkring 15 centimeter i højden.
- Skær dejen i trekanter, og læg en god teskefuld hindbærremonce på hver trekanten nede i den brede ende.
- Fold det brede stykke ind over remoncen og sørg for, at dejen lukker tæt om remoncen. Tril derefter sammen, og fold den spidse ende ind under hornet.
- Alle 12 kærnemælkshorn stilles på en bageplade med bagepapir, og hæver derefter i 45 minutter.
- De lækre kærnemælkshorn med hindbærremonce bages i en 200 grader varm ovn (varmluft), hvor de skal have 8-10 minutter – afhængig af varmen i ovnen. De skal være gyldne, men ikke for mørke.
Tag kærnemælkshornene ud og lad dem køle lidt af. Derefter pyntes med glasur.
Kærnemælkshorn med hindbærremonce er lækre kager, der er meget nemme at bage.
Dejen består af få ingredienser, hvoraf kærnemælk selvfølgelig er en vigtig del.
De færdigbagte kærnemælkshorn kan fryses ned når de er kølet lidt af, men du skal ikke pynte dem med glasur før nedfrysning.
Opskriften giver 12 kærnemælkshorn.
Måske er du også interesseret i opskriften på de sprøde fiskenuggets med torsk – eller den skønne ærtemos.
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.