Langtidshævede kærnemælksbrød er sprøde og gode, Dejen røres sammen med kærnemælk og manitoba hvedemel. Derefter hæver den i otte timer.
De langtidshævede kærnemælksbrød er fremragende som madbrød. Intet mindre.
Nyd dem lune med lidt smør, og dine gæster bliver vildt imponerede over de sprøde boller.
Samtidig er brødene meget nemme at lave, fordi dejen blot røres sammen og derefter langtidshæves i otte timer. Eller deromkring.
For hævetiden kan sagtens være både en time kortere eller længere.
Opskriften giver 12 lækre kærnemælksbrød, der sagtens kan fryses ned.
Opskrift på langtidshævede kærnemælksbrød
Langtidshævede kærnemælksbrød - lette og lækre
Ingredienser
- 3,5 dl kærnemælk
- 5 gram gær
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 400 gram manitoba hvedemel
Sådan gør du
- Mål kærnemælk af i en skål og smuldr en lille klump gær i. Rør gæren ud og du skal blot anvende en grydeske.
- Sukker, salt og hvedemel kommes i og dejen røres sammen. Dejen skal helst være en smule tynd, uden dog at være flydende. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel end angivet.
- Beklæd skålen med husholdningsfilm, og stil skålen ved stuetemperatur. Lad nu dejen hæve i otte timer.
- Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
- Tag dejen ud af skålen og træk den lidt lang. Du skal ikke ælte dejen. Fold den ene ende ind under dejen, hvorefter den anden ende ligeledes foldes ud. Vend en kvart omgang, hvorefter du trækker og folder på samme måde en gang til.
- Træk igen dejen let ud, og del den i 12 lige store stykker, som du sætter på en bageplade med bagepapir.
- Bag kærnemælksbrødene midt i ovnen, og her skal de cirka have 15 minutter. Brødene må gerne blive lidt mørke som du kan se på billedet, men de skal selvfølgelig ikke være sorte.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og flere opskrifter
Køl de færdigbagte brød af på en rist, men nyd dem gerne lune. Får du flere tilbage, kan du sagtens spise dem næste dag. Bollerne kan også fryses.
Her får du flere gode opskrifter på langtidshævede brød:
Del dine ideer og tanker med os andre her: