• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Langtidshævede kærnemælksbrød

Langtidshævede kærnemælksbrød

langtidshævede kærnemælksbrød
4.6 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. februar 2021 - Udgivet: 10. februar 2021

Langtidshævede kærnemælksbrød er sprøde og gode, Dejen røres sammen med kærnemælk og manitoba hvedemel. Derefter hæver den i otte timer.

De langtidshævede kærnemælksbrød er fremragende som madbrød. Intet mindre.

Nyd dem lune med lidt smør, og dine gæster bliver vildt imponerede over de sprøde boller.

Samtidig er brødene meget nemme at lave, fordi dejen blot røres sammen og derefter langtidshæves i otte timer. Eller deromkring.

For hævetiden kan sagtens være både en time kortere eller længere.

Opskriften giver 12 lækre kærnemælksbrød, der sagtens kan fryses ned.

Flere opskrifter på langtidshævede brød:

  • Langtidshævet brød
  • Langtidshævede durum boller
  • Boller med havreklid - langtidshævede
  • Langtidshævede rundstykker

Opskrift på langtidshævede kærnemælksbrød

Du kan meget nemt lave disse langtidshævede kærnemælksbrød, der selvfølgelig bages med kærnemælk. Dejen laves med manitobamel, og den skal blot røres sammen, hvorefter den hæver i otte timer. Foto: Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidshævede kærnemælksbrød - lette og lækre

4.64 fra 22 stemmer
Langtidshævede kærnemælksbrød er sprøde og gode, Dejen røres sammen med kærnemælk og manitoba hvedemel. Derefter hæver den i otte timer.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 8 timer t
Samlet tid 8 timer t 25 minutter min
Antal: 12 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 142
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3,5 dl kærnemælk
  • 5 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 400 g manitoba hvedemel

Fremgangsmåde
 

  1. Mål kærnemælk af i en skål og smuldr en lille klump gær i. Rør gæren ud og du skal blot anvende en grydeske.
  2. Sukker, salt og hvedemel kommes i og dejen røres sammen. Dejen skal helst være en smule tynd, uden dog at være flydende. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mel end angivet.
  3. Beklæd skålen med husholdningsfilm, og stil skålen ved stuetemperatur. Lad nu dejen hæve i otte timer.
  4. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft.
  5. Tag dejen ud af skålen og træk den lidt lang. Du skal ikke ælte dejen. Fold den ene ende ind under dejen, hvorefter den anden ende ligeledes foldes ud. Vend en kvart omgang, hvorefter du trækker og folder på samme måde en gang til.
  6. Træk igen dejen let ud, og del den i 12 lige store stykker, som du sætter på en bageplade med bagepapir.
  7. Bag kærnemælksbrødene midt i ovnen, og her skal de cirka have 15 minutter. Brødene må gerne blive lidt mørke som du kan se på billedet, men de skal selvfølgelig ikke være sorte.

Næringsindhold

Kalorier: 142kcalKulhydrater: 28gProtein: 4gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.3gKolesterol: 3mgNatrium: 225mgKalium: 78mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 48IUCalcium: 39mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og flere opskrifter

Køl de færdigbagte brød af på en rist, men nyd dem gerne lune.

Får du flere tilbage, kan du sagtens spise dem næste dag. Bollerne kan også fryses. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Suzanne

    december 14, 2024 at 12:24 pm

    De ser gode ud. Kan man lave dejen i god tid, sætte den på køl, tage den ud og stille på køkkenbordet inden man går i seng og så bage dem næste morgen (så man rammer hævetiden på ca otte timer på køkkenbordet)?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required