Få min opskrift på sprøde boller med havreklid. Langtidshævede havreklidsboller med yoghurt, der hæver om natten. Meget lækre morgenbrød.
Du skal prøve disse lækre boller med havreklid, der smager godt både til morgenmad og en god frokost.
Dejen til de skønne havreklidsboller er ret nem at lave, og du lader dejen hæve om natten mens du sover.
Om morgenen er det nemt at slå bollerne op, hvorefter de hæves og bages.
Hvad er havreklid?
Der selvfølgelig havreklid i havreklidsboller, og det gør kun bollerne sundere.
Havreklid indeholder en hel del kostfibre, faktisk omkring 15 procent kostfibre. Så det er godt.
Havreklid kommer fra havre, og består af de meget fiberrige skaldele fra havrekerner.
I brød har havreklid den fordel, at det giver brødet en lækker smag af havre, og så opnår du altså oveni en pæn andel af kostfibre. Hvilket også får dit morgenbrød til at mætte mere.
Havreklid kan ikke bruges alene (har ingen bageevne), men som i denne opskrift blandes havreklid med hvedemel.
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød
Ingredienser
- 175 gram vand - koldt
- 150 gram yoghurt - naturel
- 4 gram gær
- 1 teske sukker
- 10 gram bageenzymer - kan udelades
- 75 gram havreklid
- 300 gram hvedemel
- 10 gram salt
Sådan gør du
- Vand og yoghurt røres sammen i en skål, hvorefter gæren smuldres i og røres sammen med sukker.
- Tilsæt så bageenzymer (kan udelades), havreklid, hvedemel og salt. Vendes sammen.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den hurtigt sammen i hånden. Virk dejen op - se her hvordan man virker en dej op.
- Lægges tilbage i skålen, som dækkes med husholdningsfilm (for at holde på fugten i dejen) og et viskestykke. Hæver til næste dag - eller ca. 10 timer.
- Efter de ca. 10 timer virkes dejen på igen. Del dejen i 9 lige store stykker, som vejes af på 70 gram.
- Trilles til boller, dyppes i vand og havreklid (mængde indgår ikke i opskriften).
- Stil dine boller med havreklid på bageplade med bagepapir.
- Sæt pladen ind i ovnen på næstøverste rille og tænd på ca. 35-40 grader varmluft.
- Kom vand i en lille gryde, så vandet står ca. 3-4 centimeter op. Kog vandet op og stil gryden ind i bunden af ovnen og luk hurtigt lågen.
- Lad nu dine havreklidsboller hæve med damp i ca. 30 minutter.
- Derefter skrues ovnen op på 250 grader varmluft - stadig uden at åbne ovnlågen.
- Nu skal bollerne bages i ca. 25-30 minutter fra temperaturen er skruet. Den nøjagtige tid afhænger selvfølgelig af hvor hurtigt din ovn er om at varme op.
- Efter 20-22 minutter tages gryden ud af ovnen (pas på - den er varm!), og lågen lukkes igen.
- Sæt pladen med havreklidsbollerne ned på midterste rille og bag dem færdige. Luk damp ud et par gange til sidst i bagetiden.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte boller med havreklid køles af på en rist, og så der lækkert brød til morgenbordet.
Havreklidsboller kan sagtens fryses ned. Når du tager bollerne op af fryseren, kan du med fordel lige skylle dem hurtigt under den kolde hane, inden du luner dem i ovnen ved 175 grader.
Se også disse opskrifter på boller:
Del dine ideer og tanker med os andre her: