Bedste opskrift på durum boller, der langtidshævet. Durumbollerne kan både spises med smør, eller anvendes som sandwichbrød.
Opskriften giver 12 lækre durum boller.
Ingredienser til durum boller
4 deciliter vand
20 gram gær
350 gram Manitoba hvedemel
150 gram durum hvedemel
1 teskefuld salt
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand op i skålen til din røremaskine, og smuldr gøren i, inden den røres ud i vandet.
- Bland de to slags mel, og ælt det gradvist ind i dejen. Tilsæt også saltet.
- Sammenlagt har jeg angivet 500 gram mel her, men det kan være du skal bruge en smule mere eller mindre. Så tilsæt melet gradvist indtil dejen har den rette konsistens, hvor den hverken er for sej eller for tynd.
- Ælt nu dejen igennem i 10 minutter, læg et viskestykke over, og lad nu dejen hæve i fire timer et lunt sted.
- Kom så lidt durummel ud på køkkenbordet, og læg forsigtigt dejen ud på det. Det er VIGTIGT, at du nu IKKE ælter dejen igen. Tryk i stedet dejen forsigtigt ud, så du kan skære den ud i 12 lige store firkanter, der er cirka tre centimeter høje.
- Stil dem på en bageplade med bagepapir, og drys dem med durummel. Men husk det skal ske med forsigtighed.
- Læg et viskestykke over, og lad durum bollerne efterhæve i 20 minutter.
- Så bager du de italienske boller i en forvarmet ovn ved 230 grader varmluft, hvor de skal have cirka 18 minutter. Måske et par minutter mere.
Tag de færdigbagte durum boller ud og lad dem køle af på en rist.
Se også mine opskrifter på:
Isa
Kan man koldhæve dejen til næste dag? Evt forme bollerne også hæve dem i køleskabet til næste morgen.
Guffeliguf.dk
Hej Isa
Det kan du sagtens. Men så skal du kun tilsætte 10 gram gær. Det gr kun bollerne bedre.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk