Her er min bedste opskrift på burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, og de har den helt rigtige fyldighed, der gør dem perfekte til en burger.
Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte boller til din hjemmelavede burger.
Bollerne er både luftige og lette, og med en diameter på 10 centimeter har de den helt rette størrelse til bøfferne. Jeg vil anbefale at lave dejen i røremaskine, men den kan selvfølgelig også æltes i hånden.
Burgerbollerne pynter jeg altid med sesamfrø, men du kan selvfølgelig også bare vælge at drysse dem med de sunde chiafrø.
Se også de skønne opskrifter på:
Opskrift på verdens bedste burgerboller
Opskriften giver 12 store burgerboller, der kan bages på én bageplade, og derfor er det en nem opskrift.
Lad dig i øvrigt ikke forvirre af, at dejen til at starte med kan se en anelse tynd ud. Den bliver perfekt når den æltes! Og ellers kan du sagtens tilføje en smule mere mel, hvis du synes det. Lun mælk kan i øvrigt også erstattes med lunkent vand, og du får stadig lækre brød ud af det.
Burgerboller
Ingredienser
Dej
- 3 deciliter mælk - skal være lun
- 50 gram gær - gerne økologisk
- 450 gram hvedemel
- 1 æg
- 1 teske salt
- 2 teskefulde sukker
- 75 gram smør - blødt
Pynt
- 1 æg
- mælk - et par spiseskefulde
- sesamfrø - eller chiafrø til drys
Sådan gør du
- Lav dejen til dine burgerboller i en røremaskine, det er det nemmeste.
- Kom 3 deciliter mælk (lun) i skålen og smuldr 50 gram gær i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud.
- Kom så 450 gram hvedemel i samme tid sammen med 1 æg, og ælt videre ved lav hastighed.
- Så tilsættes 1 teske salt, 2 teskefulde sukker og 75 gram smør (blødt), og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være. Og tilsæt ellers en smule mere mel hvis du synes det.
- Tag dejen ud på et meldrysset bordet (dette mel indgår ikke i mængden), og fold den sammen, inden den kommes i en skål.
- Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
- Tag igen dejen ud og del i 12 lige store stykker. Den skal ikke æltes yderligere. Form 12 burgerboller med en diameter på cirka 10 centimeter.
- Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med 1 æg (sammenpisket) og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
- Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Fjern den øverste bradepande inden bagning.
- Bag derefter burgerbollerne ved 220 °C over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke!
Få tilsendt opskriften på mail
Fryseegnet?
Næringsindhold
Tips
Burgerbollerne kan fryses ned. Kom de afkølede burgerboller i en frysepose, og læg dem på frost.
Når du skal bruge burgerbollerne, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader.
Burgerboller med bageenzymer
Burgerbollerne kan også bages med bageenzymer.
Her kommes en god teskefuld bageenzymer i dejen, hvilket giver endnu bedre boller til dine burgere.
Brug søgefeltet øverst på siden til at søge alle mine lækre burgeropskrifter frem, hvor du kan anvende burgerbollerne.
Mandie
Hej Holger.
Takker dig af hele ❤️ for den fantastiske nemme opskrift burgerboller, jeg har meget længe ledt efter en ordentlig opskrift der giver bløde, luftige og velsmagende boller og det gør din absolut. Det er her i huset fra d.d kun “dine” burgerboller der bliver serveret, de er SÅ meget bedere end de købte, både dem fra fabrik og bagerens-hjemmebagte. Kan næsten ikke vente med at mine børn kommer hjem og smager dem, tror fra den da de smager dem, at jeg skal tredoble opskriften, for de køber heller burgerboller igen.
Bare denne ene opskrift kunne godt fortjene mere end de 5 der er max, ja faktisk en hel himmelfuld ✨💫⭐️✨
Dennis Eliasen
Har prøvet og prøvet så mange gange og resultatet blev bare skuffende MEN så prøvede jeg denne her! Og jeg måtte indrømme at jeg var betænkelig over hvor våd dejen var men jeg læste at man skulle ikke tilføje mere mel og for pokker da de blev så vildt luftige og og lækre! Tak for det👌🤘
Helge Foli
Meget Lind dej. Måtte tilsætte omkring 80 g mere mel. Super lækker bolle. Den bedste jeg har bagt.
Marianne Bruun
Verdens bedste bugerboller,jeg udskifter 100 g hvedemel med rugmel det bliver også godt.
Else
Når man har haft bollerne i fryseren - skal de så tøes op og derefter under hanen - eller skal de i ovnen frosne? Og hvor længe mon?
Lækre boller i øvrigt 😀
Michelle
Kan man bruge tørgær istedet for almindelig gær?
Holger Rørby Madsen
Hej Michele
Det kan du sagtens - se evt. min omregner fra gær til tørgær her
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Michael Bjørnlund
Elsker de boller, laver dem igen og igen, og selvom jeg eksperimenterer lidt, både med mængden af gær og smag, så bliver de altid perfekte 🙂
Camilla
Hej, har du lavet dem, hvor dejen koldhæver natten over? 😁jeg tænker umiddelbart fint det kan lade sig gøre ved blot at tilsætte mindre gær, lade den hæve lidt ved stuetemperatur inde den komme på køl. Evt. Tag dejen ud 1-2 timer før de formes. vh Camilla
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Det kan du sagtens - og jeg ville gøre præcis som dig 🙂
Det bliver super godt.
Alt det bedste
Holger
Camilla
Tak! De blev super gode, så det kan anbefales at koldhæve dem, hvis tiden er knap 😁
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Tak for det - og godt at høre. Tippet er hermed givet videre 🙂
Alt det bedste - og god jul
Holger
Hannah
Hvor meget tørgær ville du bruge, hvis de skulle koldhæves natten over?
Benny Kjær
Nu har jeg lavet disse burgerboller 5 de er bare verdens bedste og ikke ringere med bageenzym.
Kan bare sige de er vane dannende.👌👌👍👍
Benny Kjær
Hvis man vil lave dobbelt af dejen skal der så dobbelt op på gær?
Vh. Benny
Holger Rørby Madsen
Hej Benny
Ja, det skal du 🙂
God bagelyst
Alt det bedste
Holger
Lise
Igen en fantastisk opskrift - jeg er fan
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Lise - det er jeg glad for at høre 🙂
Og ja, så køber man ikke burgerboller mere.
Alt det bedste
Holger
Trine k. Jørgensen
Kan man erstatte lun mælk med lunt vand 1:1? 🙂
Carmen
Jeg har bagt disse burgerboller et par gange og familien er vilde med dem. En nem og overskuelig opskrift. Jeg erstatter noget af hvedemel med hvid hvede men ellers følger jeg opskriften inkl. det med bagepladen på toppen under hævningen så bollerne får den helt rigtige burgerboller form 🙂
Barbara Strøm
Nu er de færdige med at hæve i ovnen. Skal den øverste plade stadig blive?
Holger Rørby Madsen
Hej Barbara
Nej, den øverste plade bruges kun under hævningen for at holde på fugten i dejen til burgerbollerne.
Rigtig god bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Birgitte Nielsen
Lækre boller. Meget populære her i huset. Tjekkede lige kalorieindhold. Mængde per portion 222 kcal. Menes der per bolle, eller per 100 g?
Betina Rasmussen
God opskrift!
Mette Bæk Andersen
Hej Holger🙂 Jeg bruger tørgær og har puttet det i melet,da jeg har en Ankarsrum, hvor væsken skal i beholderen og melet skal i lidt efter lidt. Dette går vel også? Altså med tørgær.
Og jeg har lavet dobbeltportion.
Kan jeg bage på varmluft med begge plader med 12 stk? Vh.Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Ja da, no problem. Husk, at tørgær skal have væske med en lidt højere temperatur for at blive aktiveret 🙂
Du kan sagtens bage to plader burgerboller ad gangen.
Alt det bedste
Holger
Dennis, 50 år
Fulgte opskriften til punkt og prikke..
Blev susme verdens bedste burgerboller.. Luftige og bløde..
Tusind tak.
Camilla Larsen
Super lækker opskrift, dejlig luftig. Jeg var nødsaget til at komme 25g ekstra i, for at jeg kunne arbejde med dejen. Men mums hvor er de gode og tusind tak for alle de tips du giver
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Mange tak for de søde ord - det er dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Evald Emanuelsen
Hej Holger
Din opskrift på burgerboller er fantastisk. Den er let og luftig. Og så bruger jeg den også til rosin- og chokoladeboller og suppehorn.
Sussi
Kommer du blot et par håndfulde chokolade/rosiner i eller er der andet du ændre?
helle
jeg har bagt den flere gange. uden at tilsætte mere mel.
bruger lidt til bord og hænder når jeg former.
fantastisk opskrift og godt fif med bagepladen ovenpå når de hæver
Tania Boysen
Hej
Jeg har i dag prøvet dine hjemme lavet burgerboller og undre mig meget over min konsistens. Ikke bare blødt men meget flydende, ihverfald ikke noget jeg kunne folde på det meldrysset bord og da slet ikke dele i 12 lige store stykker🥴 kan det virkelig passe med kun 450 g mel til 3 dl mælk, æg og smør???. Lidt bekymret for at yderlig skulle tilsætte ihvertfald 200 g mel før delen kan arbejdes med.
Elsker jeres opskrifter og madplan, den har virkelig lettet vores hverdag herhjemme, så tusind tak🙏
Jesper
Jeg måtte desværre opgive bollerne. Dejen var så klæbrig at der ikke kunne formes boller, men mere uregelmæssige klatter.
I stedet lavede jeg et burger brød ud af dejen, som jeg så skar ud. Fungere ganske fint, men hvor våd skal dejen egentlig være? Synes den var meget våd.
Krestine Gormsen
Hvorfor skal der pensles inden hævning?
Falder dejen sket ikke sammen af det?
Pia H
Hej
Lavede en smule om på din burger opskrift i disse smørpris tider: halv Becell og halv smør ,blot 20 gr øko gær, 100 gr rugmel, 50 gr fine havregrynsflager , hvedemel for resten af gram antallet,
Dobbl.hævetid. 22 min bagetid
De blev virkeligt lækre og meget smagfulde 👍mvh Pia H
Dorthe Bendixen
Vi bruger altid disse burger boller 🙂 og de er så nemme at lave - jeg putter dog 1 spsk bageenzymer i, det spiller 🙂
Jan
Absolut godkendt, de bedste burgerboller jeg til dato har lavet 🙂
Morten
Jeg vender tilbage til den opskrift igen og igen. HELT perfekte burgerboller!
Anne Merete
Absolut den bedste opskrift på burgerboller
Peter
Hej Holger.
Tak for din opskrift. Jeg prøvede den i går og den er lige til. Bollerne blev rigtige flotte og luftige, lige som jeg håbede. Men de lugtede meget af gær og de havde også en eftersmag af det. Ved du evt. hvorfor at gæren går så meget igennem? Gæren var ny, dog ikke økologisk. Jeg har fulgt din opskrift 100%
Turid
Hejsa😊
Vil prøve opskriften i morgen.
Men jeg vil gerne lige afklare, om den omvendte bageplade skal være på, når de bager også, eller er det kun medens de hæver anden gang?
Holger Rørby Madsen
Hej Turid
Tak for det - og det er kun når du hæver dine burgerboller 🙂
Så de bages uden bagepladen ovenpå.
Alt det bedste
Holger
Mette Bæk Andersen
Hej😊
Formoder man kan bruge tørgær og i så fald, hvor meget skal jeg komme i? 25 g ved bagning samme dag og 10 g ved langtidshævning ved en dobbeltportion?
Vh.Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Ja da - du kan sagtens bruge tørgær. Generelt skal du så dividere med 4, så 50 gram almindelig gær svarer til ca. 12 gram tørgær.
Og endnu mindre ved langtidshævning 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Helle Schor
Supergode burgerboller efter en dejlig nem opskrift - det bliver ikke sidste gang, vi bager dem 😋
Line
Måtte komme mere mel i, end anbefalet. Super lækre og bløde.
Per
Perfekte burger boller selv med 1/2 portion i røremaskinen. Lod dem hæve lidt ekstra tid 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Per
Tusind tak - godt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Torben Pedersen
Hej igen Holger
OOOOPS - nu læste jeg lige opskriften odentligt, og så kunne jeg jo se at det var burgerbøffer der var en video til. Den behøver jeg ikke.
Undskyld ulejlighedn.
Torben Pedersen
Hej Holger
Du henviser i opskriften til en video nederst på siden. Den kan jeg dog ikke finde.
Anette
Hej Holger,
Sker der stor skade ved at udelade ægget?
Vi har desværre en allergiker i familien.
Holger Rørby Madsen
Hej Anette
Æggene er med til at gøre burgerbollerne mere luftige, men du kan sagtens udelade det. Du vil stadig få skønne burgerboller 🙂
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Charlotte Vestergaard
Hej Holger
Tak for en helt fantastisk opskrift, jeg har lige taget dem ud af ovnen, kl. 23.25😊😊Jeg bager på se mest underlige tidspunkter nogle gange. HAHA
DE er så flotte, bløde, perfekte i krummen.
Jeg puttede 100 g fuldkornsmel i, og tilsatte 1 dl vand mere. Glæder mig allerede til i morgen, hvor de skal spises.
Venlig hilsen
Charlotte
Mette
Fantastisk opskrift. Sukkeret hældte jeg ned i den lune mælk med gæren. Jeg lavede 10 stk. istedet for 12, og de er blevet så super store og flotte. Ser virkelig professionelle ud. Mange tak for opskriften, som var den første jeg fandt, da jeg søgte.
Mie-Pil
Hej
Når du tager dem op af fryseren og luner dem, er de så frosne eller optøede?
Holger Rørby Madsen
Hej Mie-Pil
Så er de frosne. Jeg skyller dem hurtigt under den kolde hane og så ind i ovnen 🙂
De bedste hilsner
Holger
Linda
Hvad gør man hvis man ikke har en ekstra bageplade til at lægge over ved hævning? Jeg har en lille ovn, kan man fryse halvdelen af dejen ned mon, og bage den senere?
Holger Rørby Madsen
Hej Linda
Du kan bruge en kasse eller lignende - det fungerer også rigtig fint.
Bag hellere burgerbollerne ad to omgange - og frys dem ned når de er bagt 🙂
Alt det bedste
Holger
Maria
Bager du dem imens den anden bageplade stadig er ovenpå eller tager du den af inden de skal i ovnen?
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
Bagepladen skal af - den er kun til hævning 🙂
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Leni
Super lækre boller, som jeg nu har bagt tre gange. Men jeg er altså nødt til at komme mindst 525 g mel eller mere i, for at kunne forme/udstikke bollerne. Med 450 g er dejen alt for lind...
Madensverden.dk
Hej Leni
Tak for tilbagemeldingen. Jeg har kontrolbagt burgerbollerne igen, og dejen bliver mere fast når den æltes. Så det er ikke nødvendigt at tilsætte mere mel, men det kan man selvfølgelig sagtens, hvis man synes 🙂
Alt det bedste
Holger
Simon
Jeg har forsøgt af to omgange i dag at bage disse burgerboller, men begge gange er dejen blevet så lind og klæg, at jeg har store udfordringer med at forme dejen til nogenlunde pæne boller. Gør jeg noget forkert, eller er der nogle fif hertil?
Holger Rørby Madsen
Hej Simon
Tak for din tilbagemelding, og det har jeg aldrig oplevet. Det lyder som om der skal lidt mere til 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger