Her er min bedste opskrift på burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, og de har den helt rigtige fyldighed, der gør dem perfekte til en burger.
Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte boller til din hjemmelavede burger.
Bollerne er både luftige og lette, og med en diameter på 10 centimeter har de den helt rette størrelse til bøfferne.
Nederst i opskriften kan du i øvrigt se en video med opskriften på de bedste burgerbøffer.
Jeg vil anbefale at lave dejen i røremaskinen, men den kan selvfølgelig også æltes i hånden.
Mine burgerboller her er pyntet med sesamfrø, men du kan selvfølgelig også bare vælge at drysse dem med de sunde chiafrø.
Opskriften giver 12 store burgerboller, der kan bages på én bageplade, og derfor er det en nem opskrift.
Lad dig i øvrigt ikke forvirre af, at dejen til at starte med kan se en anelse tynd ud. Den bliver perfekt når den æltes! Og ellers kan du sagtens tilføje en smule mere mel, hvis du synes det.
Lun mælk kan i øvrigt også erstattes med lunkent vand, og du får stadig lækre brød ud af det.
Her kan du læse mere om hvordan du opbevarer gær.
Opskrift på burgerboller
Burgerboller - de perfekte boller til burgere!
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Dej
Sådan gør du
- Lav dejen til dine burgerboller i en røremaskine, det er det nemmeste.
- Kom den lune mælk i skålen og smuldr gæren i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud.
- Kom så hvedemelet i samme tid sammen med et æg, og ælt videre ved lav hastighed.
- Så tilsættes salt, sukker og blødt smør, og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være. Og tilsæt ellers en smule mere mel hvis du synes det.
- Tag dejen ud på et meldrysset bordet (dette mel indgår ikke i mængden), og fold den sammen, inden den kommes i en skål.
- Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
- Tag igen dejen ud og del i 12 lige store stykker. Den skal ikke æltes yderligere. Form 12 burgerboller med en diameter på cirka 10 centimeter.
- Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
- Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter.
- Bag derefter burgerbollerne ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke!
Tips
Burgerbollerne kan fryses ned. Kom de afkølede burgerboller i en frysepose, og læg dem på frost.
Når du skal bruge burgerbollerne, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader.
Burgerboller med bageenzymer
Burgerbollerne kan også bages med bageenzymer.
Her kommes en god teskefuld bageenzymer i dejen, hvilket giver endnu bedre boller til dine burgere.
Se også mine opskrifter på
Hej igen Holger
OOOOPS - nu læste jeg lige opskriften odentligt, og så kunne jeg jo se at det var burgerbøffer der var en video til. Den behøver jeg ikke.
Undskyld ulejlighedn.
Hej Holger
Du henviser i opskriften til en video nederst på siden. Den kan jeg dog ikke finde.
Hej Anette
Æggene er med til at gøre burgerbollerne mere luftige, men du kan sagtens udelade det. Du vil stadig få skønne burgerboller 🙂
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Hej Holger,
Sker der stor skade ved at udelade ægget?
Vi har desværre en allergiker i familien.
Hej Holger
Tak for en helt fantastisk opskrift, jeg har lige taget dem ud af ovnen, kl. 23.25😊😊Jeg bager på se mest underlige tidspunkter nogle gange. HAHA
DE er så flotte, bløde, perfekte i krummen.
Jeg puttede 100 g fuldkornsmel i, og tilsatte 1 dl vand mere. Glæder mig allerede til i morgen, hvor de skal spises.
Venlig hilsen
Charlotte
Fantastisk opskrift. Sukkeret hældte jeg ned i den lune mælk med gæren. Jeg lavede 10 stk. istedet for 12, og de er blevet så super store og flotte. Ser virkelig professionelle ud. Mange tak for opskriften, som var den første jeg fandt, da jeg søgte.
Hej Mie-Pil
Så er de frosne. Jeg skyller dem hurtigt under den kolde hane og så ind i ovnen 🙂
De bedste hilsner
Holger
Hej
Når du tager dem op af fryseren og luner dem, er de så frosne eller optøede?
Hej Linda
Du kan bruge en kasse eller lignende - det fungerer også rigtig fint.
Bag hellere burgerbollerne ad to omgange - og frys dem ned når de er bagt 🙂
Alt det bedste
Holger
Hvad gør man hvis man ikke har en ekstra bageplade til at lægge over ved hævning? Jeg har en lille ovn, kan man fryse halvdelen af dejen ned mon, og bage den senere?
Hej Maria
Bagepladen skal af - den er kun til hævning 🙂
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Bager du dem imens den anden bageplade stadig er ovenpå eller tager du den af inden de skal i ovnen?
Hej Leni
Tak for tilbagemeldingen. Jeg har kontrolbagt burgerbollerne igen, og dejen bliver mere fast når den æltes. Så det er ikke nødvendigt at tilsætte mere mel, men det kan man selvfølgelig sagtens, hvis man synes 🙂
Alt det bedste
Holger
Super lækre boller, som jeg nu har bagt tre gange. Men jeg er altså nødt til at komme mindst 525 g mel eller mere i, for at kunne forme/udstikke bollerne. Med 450 g er dejen alt for lind...