Her er min bedste opskrift på burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, og de har den helt rigtige fyldighed, der gør dem perfekte til en burger.
Burgerboller skal da være hjemmebagte, og her er de perfekte boller til din hjemmelavede burger.
Bollerne er både luftige og lette, og med en diameter på 10 centimeter har de den helt rette størrelse til bøfferne.
Jeg vil anbefale at lave dejen i røremaskinen, men den kan selvfølgelig også æltes i hånden.
Mine burgerboller her er pyntet med sesamfrø, men du kan selvfølgelig også bare vælge at drysse dem med de sunde chiafrø.
Opskriften giver 12 store burgerboller, der kan bages på én bageplade, og derfor er det en nem opskrift.
Lad dig i øvrigt ikke forvirre af, at dejen til at starte med kan se en anelse tynd ud. Den bliver perfekt når den æltes! Og ellers kan du sagtens tilføje en smule mere mel, hvis du synes det.
Lun mælk kan i øvrigt også erstattes med lunkent vand, og du får stadig lækre brød ud af det.
Her kan du læse mere om hvordan du opbevarer gær.
Opskrift på burgerboller
Ingredienser
Dej
- 3 deciliter mælk skal være lun
- 50 gram gær gerne økologisk
- 450 gram hvedemel
- 1 æg
- 1 teske salt
- 2 teskefulde sukker
- 75 gram smør blødt
Pynt
- 1 æg
- Lidt mælk
- Lidt sesamfrø eller chiafrø til drys
Sådan gør du
- Lav dejen til dine burgerboller i en røremaskine, det er det nemmeste.
- Kom den lune mælk i skålen og smuldr gæren i. Brug dejkrogen, og rør gæren ud.
- Kom så hvedemelet i samme tid sammen med et æg, og ælt videre ved lav hastighed.
- Så tilsættes salt, sukker og blødt smør, og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles lidt tynd, men sådan skal den være. Og tilsæt ellers en smule mere mel hvis du synes det.
- Tag dejen ud på et meldrysset bordet (dette mel indgår ikke i mængden), og fold den sammen, inden den kommes i en skål.
- Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
- Tag igen dejen ud og del i 12 lige store stykker. Den skal ikke æltes yderligere. Form 12 burgerboller med en diameter på cirka 10 centimeter.
- Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
- Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde. Hæver i 30 minutter. Fjern den øverste bradepande inden bagning.
- Bag derefter burgerbollerne ved 220 °C over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke! Klik her for at tænde minutur med korrekt tid.
Næringsindhold
Noter
Burgerbollerne kan fryses ned. Kom de afkølede burgerboller i en frysepose, og læg dem på frost.
Når du skal bruge burgerbollerne, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader.
Burgerboller med bageenzymer
Burgerbollerne kan også bages med bageenzymer.
Her kommes en god teskefuld bageenzymer i dejen, hvilket giver endnu bedre boller til dine burgere.
Se også mine opskrifter på:
Burger med spidskål, krydret kyllingebøf og lækker BBQ-sauce
Nu er de færdige med at hæve i ovnen. Skal den øverste plade stadig blive?
Hej Barbara
Nej, den øverste plade bruges kun under hævningen for at holde på fugten i dejen til burgerbollerne.
Rigtig god bagelyst.
Alt det bedste
Holger