Se denne virkelig skønne opskrift på kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan laves i ovn og grill. Nemt og lækkert tilbehør med kartofler.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin er en måde at lave kartofler som tilbehør.
Kartoffelpakkerne kan sagtens laves i både ovn grill, og tilberedningstiden er den samme. I grillen skal pakkerne grilles ved indirekte varme.
I denne opskrift har jeg anvendt tørret rosmarin, men du kan med fordel også bruge friske rosmarinkviste. Eller timian.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på kartoffelpakker
Ingredienser
- 650 gram kartofler - små, gerne nye danske i sæsonen
- 4 fed hvidløg
- rosmarin
- flagesalt
- olivenolie
Sådan gør du
- Start med at lave fire stykker sølvpapir, der er store nok til pakkerne. De skal være cirka 25-30 centimeter lange, så dine kartoffelpakker bliver pakket godt ind.
- Vask kartoflerne grundigt, og del dem i kvarte. Er det meget små kartofler, kan de halveres. Fordel kartoflerne på de fire stykker sølvpapir.
- Hvidløgsfed pilles og mases flade med siden af en kniv. Læg et fed i hver pakke.
- Hæld lidt olivenolie over kartoflerne, og krydr med groft salt og rosmarin.
- Fold så sølvpapiret op, og luk pakkerne helt sammen.
- Nu skal de bages 30 minutter ved cirka 200 grader, og det gælder både i ovn og grill.
- I ovnen stilles kartoffelpakkerne i et ildfast fad eller på en bageplade, hvor de skal altså skal have 30 minutter. Stik lige i dem til sidst for at mærke om de er nok, og giv dem ellers et par minutter mere.
- Meget samme fremgangsmøde i grillen, hvor de grilles ved indirekte varme. Du kan sagtens stille dine kartofler i folie direkte på grillristen.
Næringsindhold
Note
De færdige kartoffelpakker serveres straks, og hver person åbner sin egen pakke med de lækre kartofler.
Pynt eventuelt med lidt friskhakket persille.
Se også disse opskrifter:

Verny Olsen
Så blev det prøvet af; til stor glæde for mine gæster 😋 mums