Flæskesteg i gasgrill er en lækker måde, at lave kamsteg på. Den bliver mør og saftig, og får den perfekte og grillede smag, som vi så godt kan lide.
Jeg har her grillet flæskesteg i gasgrill, men du kan selvfølgelig også sagtens smide den i en kuglegrill.
Det er de samme ting du skal gøre. Også her grille ved indirekte varme.
Til flæskesteg i gasgrill bruges
2 kilo flæskesteg
Groft salt
Sådan laver du flæskesteg i gasgrill
- Start med at tjekke sværene på din steg. De skal være skåret igennem helt ned til kødet, men kun TIL kødet, ikke ned I kødet!
- Giv så din flæskesteg en god omgang salt på både kød og svær. Gnid saltet godt ned i sværene, og lad gerne stegen stå en halv time før du smider den i grillen.
- Tænd din gasgrill. Du skal grille ved indirekte varme, så du skal ikke tænde den inderste brænder. Varm grillen godt op, og skru så varmen ned på halv styrke. Det plejer at passe med sådan en flæskesteg her.
- Læg din flæskesteg midt på grillen, stik et stegetermometer i den, og luk låget.
- Nu skal den grille indtil den opnår en kernetemperatur på 65 grader, og ikke mere. Flæskestegen er mør og saftig ved 65 grader - og IKKE rå, men perfekt. Uden at være tør.
- For sådan en steg på denne størrelse tager det cirka en time og et kvarter, måske lidt længere, men det afhænger af vejrforholdene. Så hold øje med dit stegetermometer.
- Lad flæskestegen hvile 20 minutter - uden at dække den til. For så bliver dine flæskesvær bløde. Hviletiden er vigtig!
- Flæskesteg er perfekt til madpakken dagen efter, så græd ikke hvis der er nogle skiver i overskud.
Video: Sådan lave du sprøde svær
I denne video kan du se hvordan du får salt ned mellem sværene:
Som du måske kan se på billedet, så har jeg stukket nogle blade laurbærblade ned mellem nogle af sværene.
Det kan du også gøre - eller undlade.
Opskriften passer til cirka 6-8 personer.
Serveres eventuelt med verdens bedste flødekartofler og en skøn broccolisalat.
Relaterede opskrifter
Er langtidsstegt flæskesteg og denne guide med blandt andet stegetid på flæskesteg.
Hvad skal en flæskesteg på 1700 g ha på grillen ha
Hej Michael
Tak for spørgsmålet, og som udgangspunkt vil stegetiden være den samme, uanset om der er ben i svinekammen eller ej. Men mål kernetemperaturen med et stegetermometer, og hiv den ud ved 65 grader.
Rigtig god fornøjelse - og god jul
Bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Hej - skal lave kamsteg på grill til juleaften foruden den sædvanlige and.
Gør det nogen forskel at kamstegen har ben i forhold til at grille?
Hejsa Brian, jeg har lige købt sån en fin charbroil gril der med 4 brændere og fulgt det du skrev med 65 i kerne temp men det virker lidt rådt.
Har haft den på 200 grader under hele stegningen.
Hvad har jeg så gjort forkert?
Claus
Hej.
jeg vender tilbage.
Tak for svarene
Vh. Ole
Hej igen Ole
Umiddelbart kan det måske lade sig gøre, hvis du slukker den ene brænder, og stiller kødet der. Jeg ville ikke være bange for at prøve det.
Vend gerne lige tilbage med hvordan det gik.
God weekend til dig også
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
hej holger
de 2 brændere sidder ved siden af hinanden.. ville det være nok at lægge stegen på evt. et stativ?
rigtig god weekend
ole
Hej Ole
Uha, den kender jeg ikke, men du skal kunne grille flæskestegen ved direkte varme.
Altså slukke for den inderste brænder, så det er ikke godt, hvis de to brændere sidder ved siden af hinanden.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
hej
nu har jeg en charbroil med 2 brændere. hvad så? kan jeg bruge rotiserien . vh.ole
Hej Brian
Nej, stadig indirekte, da risten er så varm, at den sagtens kan lave sværene sprøde.
Jeg har prøvet at lave den med direkte varme, men så bliver sværene for hurtigt svedne, og det duer ikke 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Lige et spørgsmål til din flæskesteg. Når du vender den om med sværene nedad, så går jeg ud fra at du griller dem på direkte varme) Indtil videre har hele forløbet jo været på inddirekte varme. Er det rigtigt forstået?