Opskrift på svinemørbrad i en gasgrill. Jeg har lavet svinemørbraden i en Weber Q3200, men alle grill kan selvfølgelig bruges.
Svinemørbrad i gasgrill er en både nem og hurtig mad. Mørbrad skal ikke steges eller grilles i ret lang tid.
Under hviletiden er det vigtigt IKKE at overdække kødet.
Uden sølvpapir
Hvis du overdækker eller pakker det ind i sølvpapir, alufolie eller andet, koger kødet videre, og risikerer dermed at blive over-tilberedt. Det ønsker vi ikke.
Med denne opskrift er du sikker på en rosa svinemørbrad, der er lækker og saftig.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til svinemørbrad i grill
1 svinemørbrad af god kvalitet – gerne økologisk
En halv deciliter hjemmelavet grillolie – eller køb en god grillsauce
Salt
Fremgangsmåde
- Du starter med at pudse svinemørbraden af for fedt. Tag en skarp kniv, og skær alt det fra du nu synes ikke skal være der. Eller bed slagteren om det.
- Varm din gasgrill godt op. Jeg har her stegt mørbraden i en Weber Q3200, hvor jeg starter med at varme op for fuld styrke. Vent så et par minutter.
- Brun nu den ferske svinemørbrad hurtigt på alle sider. Cirka et minut på hver side ved høj varme. Og så kommer vi til det vigtige!
- Skru varmen ned til middel, men vi fortsætter med den direkte stegning. Pensl mørbraden på oversiden med grillolien, og lad den stege to minutter. Ikke mere!
- Gentag nu dette tre gange mere. Sådan at du efter to minutter med en grilltang eller pincet drejer mørbraden en kvart omgang – og pensler den med grillolie.
- Samlet skal den altså stege otte minutter – to minutter på hver side. Og hver af de fire sider smøres med grillolie.
- Inklusiv bruningen har svinemørbraden nu i alt fået cirka 12 minutter i gasgrillen (eller evt. kuglegrill). Drys med lidt salt, gerne en grov flagesalt.
Hviletid på mørbrad
Sluk grillen (medmindre du skal bruge den til anden grillmad), og læg svinemørbraden over på et skærebræt.
Her skal den hvile 10-15 minutter – UDEN at være overdækket eller pakket ind.
Efter hviletid skærer du din grillede mørbrad ud i skiver – skær gerne mørbraden i skrå skiver, det er flot ved anretningen.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
- Svinemørbrad i grill
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.
Meget lækker og let opskrift og vores mørbrad blev helt som den skulle. God stegetid og vi spiste den sammen med en hjemmelavet grønkålssalat.
Mums. Den bedste svinemørbrad vi har fået længe. Med god grillet smag. Husk at lade den hvile efter stegning og vi lavede den i en kuglegrill ?
Vh Rebekka – vi bor i Randers
Hej Keld
Tak for det – det er jeg glad for at høre. Det er nemlig en god metode til grillning af svinemørbrad, hvor kødet aldrig bliver tørt.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Hej Rebekka
Tak for de rosende ord, og det er også en god opskrift 🙂
Og ja – det er vigtigt at lade mørbraden hvile lidt inden udskæring.
God sommer til dig.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk