Opskrift på grillet svinemørbrad med stegetid og kernetemperatur. Svinemørbrad i grill er lækker aftensmad, og den kan grilles på gasgrill eller kulgrill.
Svinemørbrad i gasgrill eller kulgrill er en både nem og hurtig mad. Mørbrad skal ikke steges eller grilles i ret lang tid.
Under hviletiden er det vigtigt IKKE at overdække kødet, og det kan du læse mere om længere nede.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på grillet svinemørbrad
Opskriften er til fire personer, men er I meget glade for grillet mørbrad skal der måske grilles to hele svinemørbrad. I min video kan du se fremgangsmåde.
Svinemørbrad på grill
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - afpudses
- 0,5 deciliter grillsauce - evt. min hjemmelavede BBQ-sauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Du starter med at pudse svinemørbraden af for fedt. Tag en skarp kniv, og skær alt det fra du nu synes ikke skal være der. Eller bed slagteren om det.
- Varm din gasgrill eller kulgrill godt op. Jeg har her stegt mørbraden i min gasgrill, hvor jeg starter med at varme op for fuld styrke. Vent så et par minutter.
- Brun nu den ferske svinemørbrad hurtigt på alle sider. Cirka et minut på hver side ved høj varme. Og så kommer vi til det vigtige når du laver svinemørbrad på grill.
- Skru varmen ned til middel, men du fortsætter med den direkte stegning. Pensl mørbraden på oversiden med grillolien, og lad den stege to minutter. Ikke mere!
- Gentag nu dette tre gange mere. Sådan at du efter to minutter med en grilltang eller pincet drejer mørbraden en kvart omgang - og pensler den med grillolie.
- Samlet skal den altså stege otte minutter - to minutter på hver side. Og hver af de fire sider smøres med grillolie.
- Inklusiv bruningen har svinemørbraden nu i alt fået cirka 12 minutter i gasgrillen (eller evt. kuglegrill). Drys med lidt salt, gerne en grov flagesalt. Krydr med friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Hviletid på grillet mørbrad
Så er du klar til klar til at servere grillet svinemørbrad.
Sluk grillen (medmindre du skal bruge den til anden grillmad), og læg svinemørbraden over på et skærebræt.
Her skal den hvile 10-15 minutter - UDEN at være overdækket eller pakket ind.
Efter hviletid skærer du din grillede svinemørbrad ud i skiver - skær gerne mørbraden i skrå skiver, det er flot ved anretningen.
Serveres gerne med grillede kartofler med hvidløg og en god spidskålssalat eller broccolisalat.
Uden sølvpapir
Hvis du overdækker eller pakker det ind i sølvpapir, alufolie eller andet, koger kødet videre, og risikerer dermed at blive over-tilberedt. Det ønsker vi ikke.
Med denne opskrift er du sikker på en rosa svinemørbrad, der er lækker og saftig, og bedre grillet mørbrad har du aldrig fået.
Kernetemperatur på grillet svinemørbrad
Det bedste resultat får du altid, hvis du anvender et stegetermometer til at måle kernetemperaturen.
I en en grillet svinemørbrad skal kernetemperaturen være på 65 grader, hvor mørbraden så er svag rosa. Sådan foretrækker jeg en mørbrad fra grillen.
Ved lidt lavere kernetemperatur, eksempelvis 62 grader, er mørbraden lidt mere rosa - og kommer du op på 68-70 grader, ja så er din grillede svinemørbrad gennemstegt.
Jan E. Sørensen
Gasgriller kan også være kulgriller (for eksempel Outdoorchef), så du kan ikke skelne på den måde
Holger Rørby Madsen
Hej Jan
Tak for det og god pointe. Den var skrevet dengang en kuglegrill kun var til kul, men sådan er det selvfølgelig ikke mere.
Jeg har rettet den til 🙂
Alt det bedste og rigtig god weekend
Holger
Tanja
Hej
Tak for en fed side, som jeg altid tyr til for inspiration 😊
Er der forskel i kernetemperaturen, hvis jeg anvender Iberico mørbrad?
Holger Rørby Madsen
Hej Tanja
Tusind tak - super dejligt at høre 🙂
Nej, det er der ikke. Kernetemperaturen er den samme.
Alt det bedste
Holger
Nikolaj
Hejsa!
Nu kaster jeg mig ud i den her opskrift og den virker jo super nem!
Et spørgsmål, åbent eller lukket låg mens den for de hhvs 1/2 min på hver side?
Vh Nikolaj
Holger Rørby Madsen
Hej Nikolaj
Det lyder godt og det bliver du glad for 🙂
Under normale vejrforhold (ikke for meget blæst) plejer jeg at grille dem med låget åbent. Så det kan du sagtens.
Alt det bedste til dig
Holger
Guffeliguf.dk
Hej Rebekka
Tak for de rosende ord, og det er også en god opskrift 🙂
Og ja - det er vigtigt at lade mørbraden hvile lidt inden udskæring.
God sommer til dig.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Guffeliguf.dk
Hej Keld
Tak for det - det er jeg glad for at høre. Det er nemlig en god metode til grillning af svinemørbrad, hvor kødet aldrig bliver tørt.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Rebekka Nielsen
Mums. Den bedste svinemørbrad vi har fået længe. Med god grillet smag. Husk at lade den hvile efter stegning og vi lavede den i en kuglegrill ?
Vh Rebekka - vi bor i Randers
Keld Gregersen i Aalborg
Meget lækker og let opskrift og vores mørbrad blev helt som den skulle. God stegetid og vi spiste den sammen med en hjemmelavet grønkålssalat.