Her er den bedste opskrift på grillede kartofler, der laves meget nemt i en alubakke. Kartoflerne forkoges og vendes med hvidløg, krydderurter og smør.
Grillede kartofler er super lækre som tilbehør til grillmad, og så er de nemme at lave.
Du kan med fordel bruge de nye, danske kartofler, men de små og nemme kartofler er bestemt også gode.
Se også mine opskrifter på:
- Bagte kartofler på grill (opskrift med hvidløgssmør)
- Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill
- Kartofler i folie til grill eller ovn (nemme kartoffelpakker)
- Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin
Opskrift på nemme grillede kartofler
Min opskrift på grillede kartofler i alubakke er beregnet som tilbehør til fire personer.
Grillede kartofler med hvidløg
Ingredienser
- 800 gram kartofler - små
- 4 fed hvidløg
- 2 spiseskefulde timian - blade
- 1 håndfuld persille - hakket
- 100 gram smør - eller rapsolie
- flagesalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartoflerne skylles og kommes i en gryde.
- Hæld vand ved så det netop dækker. Tilsæt også to teskefulde salt.
- Kog kartoflerne møre under låg, og det tager 10-15 minutter.
- Hæld vandet fra og damp kartoflerne af. Kom kartoflerne i en alubakke.
- Hvidløg pilles og presses ud over kartoflerne.
- Pil bladene af timiankvistene og kom ved sammen med fint hakket persille.
- Vend det godt rundt, så smagen fordeles godt.
- Skær smør i tynde skiver, og fordel det over kartoflerne.
- Grill kartoflerne ved indirekte varme, hvor de skal have omkring 20 minutter.
- Vend dem rundt nogle gange undervejs, hvor du også med ske drypper smørret op over kartoflerne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Kartofler i grillen
Opskriften er glimrende med nye kartofler, men udenfor sæsonen bruges de nemme kartofler, der også smager glimrende til retten.
Kartofler har sjældent samme størrelse, så hvis der er større kartofler i posen, så skal de lige deles, så de alle får nogenlunde samme størrelse. Så bliver de tilberedt ens.
Alf
100 kalorier pr person det må være en regnefejl i så fald skulle 800 g kartofler og 100 g smør indeholde 400 kalorier???
Sannd
Kan man forberede kartoflerne (til og med punkt 8) til grillen om formiddagen, så de bare skal smides på grillen om aftenen? 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Sanne
Ja, det bør du sagtens kunne gøre 🙂
Alt det bedste
Holger
Anne
Jeg har tænkt mig at servere disse for 14 gæster, men har ikke plads i min grill. Vil du også give dem lidt grill, hvis du laver dem i ovnen? Eller skal jeg bare give lidt gas med varmen? 🙂 Jeg vil jo gerne have dem lidt "ristede".
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Nej, det behøver du ikke. Du kan sagtens bare lave dem færdige i ovnen, hvis det er nemmere 🙂
Men har du et par minutter lige inden servering med plads på grillen, kan du sagtens lige riste dem af der. Nødvendigt er det dog ikke.
Bedste hilsner
Holger
Torben
Er det her en ret med bankooarm's effekt ? 😊😊
Det lyder lækkert vil prøve det iaften
Holger Rørby Madsen
Hej Torben
Den virker hver gang 🙂
Så pas på.
God fornøjelse 🙂
BH Holger
Ole
En allunakke kan godt bruges igen. Efter nedsæidning kan den bruges under en ny.
Annegrete
Har en kommentar til aluformen. Der bare stå ildfast fad. Uerfarne folk gør som de får besked på. Alu er unødvendigt og ler-/stålfad fint og vi passer på miljøet.
Holger Rørby Madsen
Hej Annegrete
God pointe - tak for det. Opfordringen er hermed givet videre.
Alt det bedste
Holger