Her er den bedste opskrift på grillede kartofler, der laves meget nemt i en alubakke. Kartoflerne forkoges og vendes med hvidløg, krydderurter og smør.
Grillede kartofler er super lækre som tilbehør til grillmad, og så er de nemme at lave.
Du kan med fordel bruge de nye, danske kartofler, men de små og nemme kartofler er bestemt også gode.
Min opskrift på grillede kartofler i alubakke er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på grillede kartofler
Ingredienser
- 800 gram kartofler små
- 4 fed hvidløg
- 1 lille bundt timian
- 1 lille bundt persille
- 100 gram smør
- flagesalt
- peber
Sådan gør du
- Kartoflerne skylles og kommes i en gryde.
- Hæld vand ved så det netop dækker. Tilsæt også to teskefulde salt.
- Kog kartoflerne møre under låg, og det tager 10-15 minutter.
- Hæld vandet fra og damp kartoflerne af. Kom kartoflerne i en alubakke.
- Hvidløg pilles og presses ud over kartoflerne.
- Pil bladene af timiankvistene og kom ved sammen med fint hakket persille.
- Vend det godt rundt, så smagen fordeles godt.
- Skær smør i tynde skiver, og fordel det over kartoflerne.
- Grill kartoflerne ved indirekte varme, hvor de skal have omkring 20 minutter.
- Vend dem rundt nogle gange undervejs, hvor du også med ske drypper smørret op over kartoflerne.
Næringsindhold
Kartofler i grillen
Opskriften er glimrende med nye kartofler, men udenfor sæsonen bruges de nemme kartofler, der også smager glimrende til retten.
Kartofler har sjældent samme størrelse, så hvis der er større kartofler i posen, så skal de lige deles, så de alle får nogenlunde samme størrelse. Så bliver de tilberedt ens.
Se flere opskrifter:
Kan man forberede kartoflerne (til og med punkt 8) til grillen om formiddagen, så de bare skal smides på grillen om aftenen? 🙂
Hej Sanne
Ja, det bør du sagtens kunne gøre 🙂
Alt det bedste
Holger