Prøv denne opskrift på kartofler i folie. Lækre og nemme pakker med små kartofler, tomater og spidskål, og de kan tilberedes i enten grill eller ovn.
Kartofler i folie kan laves på et utal af forskellige måder, men denne opskrift har jeg lavet mange gange, og den er altid et sikkert hit som tilbehør.
Her er det med små kartofler, små tomater og spidskål, og allerbedst er kartoffelpakkerne selvfølgelig med nyopgravede danske kartofler.
På andre tider af året kan du dog sagtens bruge de såkaldte nemme kartofler, der også smager fint.
Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør, hvor er en kartoffelpakke til hver.
Overskydende kartofler serveres i en lille skål ved siden af.
Opskrift på kartofler i folie
Ingredienser
- 600 gram kartofler gerne små kartofler (de nye danske er bedst)
- 1 lille spidskål groft snittet
- 20 små tomater
- 1 potte persille finthakket
- 4 skiver smør gode og tykke skiver
- salt og friskkværnet peber
- 4 stykker alufolie/sølvpapir ca. 30 x 40 cm.
Sådan gør du
- Kom de små kartofler i en gryde med saltet vand, og kog kartofler under låg i cirka 7-8 minutter. Hæld vandet fra.
- Skær roden af spidskålen, og del derefter kålen halve, som derefter snittes groft ud.
- Tomater skylles blot og anvendes hele. Har du større tomater, kan de med fordel halveres eller deles i kvarte.
- Bred fire stykker alufolie (sølvpapir) ud på køkkenbordet.
- Fordel lidt spidskål nederst, derefter 6-7 små kartofler og fem små tomater.
- Kom så lidt persille på sammen med en skive smør.
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
- I grillen grilles kartofler i folie ca. 15 minutter ved indirekte varme.
- Du kan lave dem i ovnen, og her skal de have ca. 15 minutter ved 200 grader varmluft.
Næringsindhold
De færdige kartofler i folie serveres straks ved bordet med en kartoffelpakke til hver.
Kartoffelpakker kan også laves med andre grøntsager, herunder gulerødder, squash og løg.
Se også disse opskrifter med kartofler: