Prøv denne opskrift på kartofler med parmesan. Det er nemme ovnkartofler, der vendes med en dressing af bla. parmesan og citron. God som tilbehør til kød.
Kartofler med parmesan er en lækker måde at lave ovnkartofler på, og så er det altså samtidig ret nemt.
Du behøver som udgangspunkt ikke at skrælle kartoflerne, men sørg for at de er vasket/skrubbet fri for jord.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på kartofler med parmesan
Ingredienser
- 600 gram kartofler - i mindre stykker/både
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Dressing
- En halv citron - saften af den
- 2 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 håndfuld parmesan - revet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i mindre stykke og tør dem godt. Du behøver ikke at skrælle kartoflerne.
- Kom dem i et ovnfast fad, dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Sæt i en 200 grader varm ovn (varmluft) i en halv times tid, til de er gyldne og møre.
- Pisk imens ingredienserne til dressingen sammen.
- Når kartoflerne er møre og færdige, tages de ud og vendes med dressingen, inden de serveres som tilbehør.
Næringsindhold
Tips
Kartofler med parmesan serveres straks, og de nemme ovnkartofler kan stort set bruges som til alle slags kød og kylling.
Se også opskrifter på:

Annelise
Det er en super variant med parmesan og citrus, kan varmt anbefales