Brasede kartofler kan være drilske at lave, men med denne opskrift får du altid et perfekt resultat. Jeg bruger bagekartofler til brasede kartofler.
Se her hvordan du laver brasede kartofler, og opskriften er beregnet til hver person.
Altså med én bagekartoffel pr. person, så skal du bruge brasekartofler til fire personer, ja så kræver det fire bagekartofler.
Eller så mange kartofler, som du mener I kan spise.
Se også mine opskrifter på:
- Råstegte kartofler - sådan laver du dem på panden
- Brasede kartofler med frankfurtere lavet på grill
- Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter
- Hele råstegte kartofler i ovn (nem opskrift)
Opskrift på nemme brasekartofler
Brasede kartofler
Ingredienser
- 1 stor bagekartoffel
- 1 spiseskefuld smør
- 1 spiseske olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Del 1 stor bagekartoffel på langs, og de to halvdele deler du igen på langs, så du har fire kvarte. Del dem i fire stykker på tværs, så du ialt får 16 tern ud af kartoflen. Det passer med mundrette stykker.
- Kom dem i en gryde med rigeligt vand, og kog dem i 10 minutter fra vandet koger.
- Stik eventuelt i dem med en kødnål, de skal være næsten møre - men ikke helt bløde.
- Hæld vandet fra - og stil dem til side/på køl.
- Når du så skal lave de brasede kartofler, kommer du 1 spiseskefuld smør og 1 spiseske olivenolie på panden.
- Kartoflerne skal steges ved en kraftig varme, så de steger i stedet for at koge.
- Når smørret er smeltet kommer du kartoflerne på panden, og steger dem i 8-10 minutter.
- Rør ikke for meget i kartoflerne undervejs, men ryst panden rundt, så kartoflerne bliver braset på alle sider. Tilsæt om nødvendigt lidt mere fedtstof.
- Når de er lækre og stegte, giver du dem lidt salt og friskkværnet peber, og så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Undgå smattede kartofler
Mange har nok prøvet at lave brasede kartofler, der blev smattede og kedelige. Men det er faktisk nemt at undgå.
Et godt tip er, at koge dine kartofler i forvejen, og så i øvrigt koge dem i mundrette stykker, så du ikke skal til at skære kogte kartofler ud i tern.
Det kan nemlig være særdeles svært, da de så netop nemt bliver smattede. Og på den måde får du de bedste brasekartofler.
Kog dagen i forvejen
Hvis du har tid til det, kan du sagtens koge dem dagen i forvejen, og så stille dem i køleskabet til du skal bruge dem. Det giver det bedste resultat.
Og så skal du selvfølgelig ikke koge dem i saltet vand, men først salte de brasede kartofler ved serveringen! Hvor de også skal have et par vrid med peberkværnen.
Brasede kartofler passer til de fleste stykker stegt kød, og kan blandt andet serveres sammen med spejlæg.
Per Carstensen
Tak for mange lækre opskrifter. Vedrørende din opskrift på brasede kartofler, så har min kone lært mig, at man bruge enten aspargeskartofler, eller små faste kartofler, men vigtigst, de skal pilles.
Med venlig hilsen
Per Carstensen
Jørgen Hansen
Super opskrift
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Jørgen - det er godt at høre.
Alt det bedste
Holger
Ole
Min Mor har altid hældt Paprika på, det er virkelig lækkert 🙂
Poul Andreasen
Fin opskrift. Fik det ekstra råd på Youtube at komme en teskefuld bagepulver i det vand, man koger kartoflerne i. Giver ekstra sprød skorpe. Jeg foretrækker også ovn og bageplade isf. pande. Vendt i olivenolie forinden, rosmarin og salt efter.
Aase Lundqvist
Skal der salt i kogevandet?
Holger Rørby Madsen
Hej Aase
Nej, jeg plejer at vente med saltet til sidst 🙂
De bedste hilsner
Holger
mona
Min mand kommer også sukker på
Anonym
jeg kan nu også godt lide at give kartoflerne et drys sukker, når de er på panden, så de karameliserer, men hver sin smag