Grillet blomkål er en nem, god måde at tilberede blomkål på. Blomkålen laves i en alubakke, der stilles i grillen ved indirekte varme.
Her får du min opskrift på grillet blomkål, der kan laves året rundt. Allerbedst er den dog med de nye, danske blomkål, der simpelthen bare smager så godt.
Opskriften er beregnet som tilbehør, og der er nok til fire personer. Sundt og lækkert, og så er det jo dejlig nemt.
Opskrift på grillet blomkål
Ingredienser
- 1 stk blomkål evt. to hvis de er små
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 1 bundt persille grofthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fjern de yderste grønne blade på blomkålen, og del den derefter på midten ned gennem stokken.
- Skær det meste af stokken fra, og resten deles mindre buketter. Jo større buketter, jo længere tid skal blomkålen have i grillen, så sørg for, at buketterne ikke er for store.
- Fordel blomkålsbuketterne i en alubakke.
- Hæld en god sjat olivenolie over og drys også med lidt salt. Vend det godt rundt.
- Stil bakken i grillen ved indirekte varme, og grillen må gerne have en temperatur på omkring 200 grader.
- Nu skal blomkålen grilles i cirka 15 minutter, så den stadig har lidt bid.
- Persillen hakkes groft og vendes i efter 10 minutter, så den grilles med de sidste fem minutter.
Næringsindhold
Noter
Servér kålen straks. Den passer som sagt fremragende til mange retter med eller uden kød.
Er det meget små kålhoveder, skal du måske bruge to af dem.
Grillet blomkål kan også laves i ovnen, hvor du giver den 15 minutter ved 200 grader varmluft.
Se også mine opskrifter på: