Her får du en virkelig dejlig og nem opskrift på hele råstegte kartofler i ovn. Kartoflerne snittes og pensles med olie, inden de bages hele.
Hele råstegte kartofler i ovn er skønne ovnkartofler med masser af smag.
Kartoflerne bages hele og med skrællen på, og krydres med lidt salt og timian.
Se også de lækre opskrifter på:
- Timiankartofler
- Bagte nye kartofler med rosmarin
- Stegte kartofler i ovn med Læsø sydesalt
- Kartoffelskiver i ovn
Opskrift på råstegte kartofler i ovn
Opskriften er til fire personer. Lav flere hvis I er meget sultne.
Råstegte kartofler i ovn
Ingredienser
- 600 gram kartofler - helst små kartofler med skræl
- olivenolie
- flagesalt
- timian - tørret eller frisk
Sådan gør du
- Kartoflerne vaskes grundigt og tørres i et rent viskestykke. Det er ikke så lækkert med jord og støv i de færdige kartofler.
- Læg nu en kartoffel mellem to grydeskeer af træ, og skær et kryds i kartoflen, så du skærer helt ned til træet, men altså ikke skærer kartoflen over. Lidt som du kender det fra hasselback kartofler - her blot med et kryds.
- Stil kartoflen i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Fortsæt på samme måde med de øvrige kartofler.
- Hæld lidt olivenolie i en lille skål, og pensl kartoflerne med olien. Giv dem et godt lag.
- Drys også kartoflerne med lidt salt og tørret timian, og så er de klar til ovnen.
- De råstegte kartofler i ovn skal bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal de have cirka 40 minutter. Prik i dem med en kødnål for at kontrollere de er møre. Og ellers giver du dem fem minutter mere.
- Har du ikke en varmluftsovn, skal de bages ved 220 grader almindelig luft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Servér de råstegte kartofler i ovn til stort set alle retter med kød.
Eksempelvis den lækre opskrift på grydestegt oksefilet, som du kan søge opskriften frem på i søgefeltet øverst på siden.
Del dine ideer og tanker med os andre her: