Her er en virkelig nem opskrift på bagte nye kartofler, der kan laves enten i grillen eller ovnen. De nye kartofler tilberedes med rosmarin.
Bagte nye kartofler er en god måde at tilberede de nye, danske kartofler på.
De fleste koger dem nok i saltet vand, men prøv at give dem en tur i ovnen eller grillen. Det er super godt.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til nye bagte kartofler
800 gram nye kartofler
3 spiseskefulde olivenolie
2 spiseskefulde citronsaft
2 teskefulde flagesalt
Kviste af frisk rosmarin
Fremgangsmåde
- Kartoflerne skrubbes og vaskes, så de er helt fri for jord. Nye kartofler skal ikke skrælles.
- Dup dem tørre med et rent viskestykke.
- Læg kartoflerne i en skål, kom olivenolie, citronsaft, flagesalat og rosmarinblade ved. Spar ikke på rosmarinen, da den giver kartoflerne meget smag. Du kan også vende kartoflerne med smagsstofferne i en frysepose.
- Fordel kartoflerne i et ildfast fad (eventuelt beklædt med bagepapir), eller i en alubakke (det sidste er smart, hvis du vil lave dem i grillen).
- I ovnen skal de nye kartofler bages ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 30 minutter.
- I grillen er det ved indirekte varme, og forsøg at holde grillen på 200 grader. Også her er stegetiden cirka 30 minutter.
Den præcise stegetid afhænger selvfølgelig af hvor store kartoflerne er.
Er der stor forskel på størrelsen, kan du med fordel dele de store kartofler i mindre stykker, så de tilberedes jævnt.
Stik i kartoflerne med en kødnål får at tjekke at de er nok. Og ellers giver du dem nogle minutter mere.
Men tilbered dem ikke længere end de netop er møre, for så kan de blive tørre.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er denne med kogetid på nye kartofler og her kan du læse om de nye kartofler er sundere end de gamle.