Sådan laver du de perfekte bagte rødløg, der toppes med olivenolie, balsamico og frisk timian. Bages i 25 minutter. Eller grilles.
Bagte rødløg er lækkert tilbehør til mange kødretter, og så er løgene nemme at lave.
Du kan lave rødløgene i både ovn og grill - tiden er den samme.
Opskriften er beregnet til fire personer - med et stort løg til hver.
Opskrift på bagte rødløg
Bagte rødløg med timian, balsamico og olie (ovn og grill)
Ingredienser
- 4 rødløg
- 4 teskefulde olivenolie
- 4 teskefulde balsamico
- timian
- Lidt rørsukker
- salt
Sådan gør du
- Skær top og bund af rødløg, og pil det yderste lag af løgene.
- Lav et krydssnit øverst i hvert løg, hvor du skærer cirka en tredjedel ned.
- Smør et ildfast fad med lidt olie, og stil løgene i fadet med krydset op ad.
- Dryp rødløg med olie og balsamico, og drys dem derefter med lidt rørsukker og salt.
- Læg til sidst lidt frisk timian oven på løgene.
- Bag så rødløgene i ovnen ved 200 grader varmluft, og her skal de bages i omkring 25 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Bagte rødløg kan laves i enten ovn eller grill - og tilberedningstiden er den samme, når blot du også holder en temperatur på 200 grader i grillen.
Hvad enten det er kuglegrill eller gasgrill. Løgene skal grilles ved indirekte varme.
Du kan også halvere rødløgene inden de bages, og det forkorter tilberedningstiden en del. Her skal de kun bages i cirka 15 minutter.
Jeg synes dog de hele, bagte løg smager bedre - og her får man mere sødmen i løgene frem.
Se i øvrigt også min opskrift på hjemmelavet løgsuppe.
Del dine ideer og tanker med os andre her: