Sådan laver du de bedste glaserede perleløg. Perleløgene glaseres på en varm pande i lidt sukker, smør og fond eller bouillon.
Glaserede perleløg er utrolig lækre, og så er de tilmed nemme at lave.
Perleløgene er klassisk tilbehør til oksestege, men kan også nydes til andet kød.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på glaserede perleløg
Ingredienser
- 400 gram perleløg - enten på glas eller frosne
- 4 spiseskefulde sukker
- 3 spiseskefulde smør
- 1 deciliter fond - eller bouillon, måske lidt mere
Sådan gør du
- Skyl perleløg og lad dem dryppe af i et dørslag. Gælder selvfølgelig ikke hvis du anvender frosne perleløg, som kun når du bruger perleløg på glas.
- Smelt sukker på en varm pande, og når sukkeret er helt smeltet kommes smør ved.
- Lad det lige bruse lidt af, og kom så perleløgene ved.
- Ryst panden lidt rundt, og tilsæt derefter lidt fond eller bouillon.
- Lad sukkermasse og væden creme sig rundt om perleløgene, og det tager cirka 10 minutter før de er færdige. Tilsæt om nødvendigt lidt mere fond eller bouillon.
Næringsindhold
Tips
Du kan eventuelt bruge skyen fra en gammeldags oksesteg, det smager rigtig fint.
Servér straks de glaserede perleløg til en lækker oksesteg, hvor de passer helt perfekt til.
Se også mine opskrifter på:

Mona
Har I prøvet med fond eller bouillon da jeg aldrig har set det før