Bløde løg på tre forskellige måder. De bløde løg er jo helt uundværlige til både mørbradbøffer og hakkebøffer, eller brug dem i din hotdog.
Bløde løg er da noget af det mest lækre, og de er jo helt umulige at undvære til blandt andet mørbradbøffer og hakkebøffer. Og selvfølgelig skal de serveres til en ægte engelsk bøf.
Men der findes mange måder at lave løgene på, og her giver jeg dig tre gode opskrifter.
I øvrigt skal du også prøve at komme bløde løg på din hotdog i stedet for de ristede løg. Det giver altså masser af smag.
Opskrifterne her er til fire personer, da du skal beregne et halvt løg pr. person.
Til bløde løg skal du anvende - grundopskrift
2 store almindelige løg (zittauerløg)
1 spiseskefuld smør
1 teskefuld sukker
2 spiseskefulde vand
Salt og peber
Sådan laver du de klassiske bløde løg
- Løgene pilles og skæres i halve. Derefter snittes det i tynde skiver (de kan med fordel skæres på et mandolinjern).
- Smelt smørret på en pande ved en god varme og kom løgene ved. Rør rundt mens det svitser.
- Så kommes sukker og lidt vand ved, og løgene steges bløde. Det tager cirka 10 minutter.
- Smag til med salt og peber, og servér straks direkte fra panden.
Opskrift på bløde løg med balsamico og honning
Kom lidt olie på en varm pande, og tilsæt derefter løgene. Rør rundt og lad løgene svitse et minuts tid ved en god varme.
Hæld så en spiseskefuld balsamico ved løgene sammen med en spiseskefuld honning, og det svitse videre.
Tilsæt så 3-4 spiseskefulde vand, skru en anelse ned for varmen, og lad nu løgene stege i cirka 10 minutter.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
De langtidsstegte bløde løg på panden
Her skal du bruge tre hele løg, som snittes i tynde skiver.
Løgene svitses i lidt olie ved en jævn varme i et par minutter, hvorefter du skruer varmen ned til en lavere temperatur. Lad nu løgene simre i cirka 25 minutter. Rør nogle gange undervejs.
Skub så løgene ud til en side, og smelt en stor spiseskefuld smør på panden sammen med to teskefulde sukker. Når det næsten er karamelliseret vendes det sammen med løgene.
Tilsæt også en spiseskefuld eddike - eventuelt sherryeddike, og lad det nu simre videre i cirka 20 minutter, hvor du fortsat rører lidt undervejs.
Krydres med salt og friskkværnet peber.
Du kan tilsætte mere sukker eller eddike, afhængig af om du ønsker løgene sødlige eller syrlige, men prøv dig lidt frem.
Du kan i øvrigt også anvende soja eller chili under tilberedningen - der er masser af muligheder for at lave de helt perfekte bløde løg.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Bløde løg