• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Ristede løg

Ristede løg

Billed resultat for ristede løg
4.8 fra 26 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
210
SHARES
FacebookMessenger210PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. september 2024 - Udgivet: 13. maj 2018

Ristede løg er nemme at lave selv, og her viser jeg dig to måder at lave dem på. De ristede løg er jo en klassiker på hotdogs og meget andet.

Ristede løg er nok noget de fleste blot henter med hjem fra supermarkedet, men det er faktisk synd. For du kan meget nemt lave løgene selv.

Der er umiddelbart to måder at tilberede ristede løg på, nemlig uden eller med hvedemel. Og her får du opskriften på begge.

Opskrift på ristede løg

Billed resultat for ristede løg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ristede løg

4.81 fra 26 stemmer
Ristede løg er nemme at lave selv, og her viser jeg dig to måder at lave dem på. De ristede løg er jo en klassiker på hotdogs og meget andet.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 95
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 løg - af almindelig størrelse
  • 5 dl solsikkeolie
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Løgene pilles og halveres. Derefter snittes de i tynde skiver.
  2. Solsikkeolien hældes i en gryde og varmes op. Du skal opvarme olien ved en god varme, men heller ikke for kraftig.
  3. Når olien er varm, kommes de skivede løg i. Pas på, da det kan bruse lidt op lige når løgene rammer olien, så vær forsigtig!
  4. Steg nu løgene indtil de er sprøde, og det tager cirka 15-20 minutter. Så giv dig god tid. Efter et par minutter skrues lidt ned for varmen, og jeg plejer at stege løgene ved en varme på 5 på en skala fra 1-9. Så altså en god, middel varme.
  5. Lad løgene hygge sig indtil de er gyldne, og tag dem så op med en hulske. Ristede løg skal ikke være for mørke, hvor de bliver lidt brændte i smagen.
  6. Læg de færdigstegte løg til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  7. Drys dem med lidt salt.

Næringsindhold

Kalorier: 95kcalKulhydrater: 8gProtein: 1gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 6gNatrium: 585mgKalium: 121mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 2IUVitamin C: 6mgCalcium: 19mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening
Løgene halveres, hvorefter de snittes i tynde skiver. Brug de almindelige zittauerløg, og gerne løg i en mellemstor størrelse. Foto: Madensverden.dk.
Løgene halveres, hvorefter de snittes i tynde skiver. Brug de almindelige zittauerløg, og gerne løg i en mellemstor størrelse. Foto: Madensverden.dk.

Opbevaring og holdbarhed

Nu kan du bruge løgene straks, eller hælde dem i en lufttæt beholder, hvor de kan holde sig mindst en uge.

Opbevar dog aldrig ristede løg i køleskabet, hvor de nemt bliver bløde og triste.

Ristede løg med hvedemel

Du kan også lave løgene med hvedemel, hvilket dog ikke er nødvendigt. Og jeg foretrækker dem uden.

Men her drysses de rå løgskiver med lidt hvedemel, som derefter rystes af. Eventuelt i en sigte, så der ikke er overskydende mel tilbage.

Løgene steges efterfølgende i solsikkeolie som anvist længere oppe.

Relaterede opskrifter er på glaserede perleløg på panden og de lækre bagte løg i ovnen. Prøv også opskriften på bløde løg.

De ristede løg lægges til afdrypning på et stykke køkkenrulle, fordi det tager det værste af fedtindholdet. Løgene indeholder dog fortsat en hel del kalorier. Foto: Madensverden.dk.
De ristede løg lægges til afdrypning på et stykke køkkenrulle, fordi det tager det værste af fedtindholdet. Løgene indeholder dog fortsat en hel del kalorier. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte

    marts 22, 2024 at 9:10 pm

    Tak for en nem og god opskrift🌞

    Svar
  2. Jane

    juli 02, 2023 at 7:38 am

    Hej
    Hvorfor bruge solsikkeolie som ikke kan tåle høje temperaturer som fx rapsolie?

    Svar
    • Ole

      august 10, 2023 at 10:33 am

      Rapsolie er også marginalt sundere, da dens omega-3 & 6 balance ikke er så forskruet som andre planteolier

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required