Ristede løg er nemme at lave selv, og her viser jeg dig to måder at lave dem på. De ristede løg er jo en klassiker på hotdogs og meget andet.
Ristede løg er nok noget de fleste blot henter med hjem fra supermarkedet, men det er faktisk synd. For du kan meget nemt lave løgene selv.
Der er umiddelbart to måder at tilberede ristede løg på, nemlig uden eller med hvedemel. Og her får du opskriften på begge.
Opskrift på ristede løg
Opskrift på hjemmelavede ristede løg
Ingredienser
- 3 løg - af almindelig størrelse
- 5 deciliter solsikkeolie
- salt
Sådan gør du
- Løgene pilles og halveres. Derefter snittes de i tynde skiver.
- Solsikkeolien hældes i en gryde og varmes op. Du skal opvarme olien ved en god varme, men heller ikke for kraftig.
- Når olien er varm, kommes de skivede løg i. Pas på, da det kan bruse lidt op lige når løgene rammer olien, så vær forsigtig!
- Steg nu løgene indtil de er sprøde, og det tager cirka 15-20 minutter. Så giv dig god tid. Efter et par minutter skrues lidt ned for varmen, og jeg plejer at stege løgene ved en varme på 5 på en skala fra 1-9. Så altså en god, middel varme.
- Lad løgene hygge sig indtil de er gyldne, og tag dem så op med en hulske. Ristede løg skal ikke være for mørke, hvor de bliver lidt brændte i smagen.
- Læg de færdigstegte løg til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
- Drys dem med lidt salt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opbevaring og holdbarhed
Nu kan du bruge løgene straks, eller hælde dem i en lufttæt beholder, hvor de kan holde sig mindst en uge.
Opbevar dog aldrig ristede løg i køleskabet, hvor de nemt bliver bløde og triste.
Ristede løg med hvedemel
Du kan også lave løgene med hvedemel, hvilket dog ikke er nødvendigt. Og jeg foretrækker dem uden.
Men her drysses de rå løgskiver med lidt hvedemel, som derefter rystes af. Eventuelt i en sigte, så der ikke er overskydende mel tilbage.
Løgene steges efterfølgende i solsikkeolie som anvist længere oppe.
Relaterede opskrifter er på glaserede perleløg på panden og de lækre bagte løg i ovnen. Prøv også opskriften på bløde løg.
Lotte
Tak for en nem og god opskrift🌞
Jane
Hej
Hvorfor bruge solsikkeolie som ikke kan tåle høje temperaturer som fx rapsolie?
Ole
Rapsolie er også marginalt sundere, da dens omega-3 & 6 balance ikke er så forskruet som andre planteolier