Min bedste opskrift på syltede rødløg, der er meget nemme at lave. Rødløgene kommes i et glas med eddikelage, hvor de syltes nogle timer.
Syltede rødløg er da noget af det allermest lækre, og så er løgene virkelig nemme at lave.
De syltede løg skal blot en tur i en god eddikelage, og efter nogle timer er de klar til brug. Det bliver altså ikke nemmere.
Rødløgene får en letsyrlig smag, og de passer perfekt på en hotdog, i en burger og hvor du ellers normalt også ville anvende en agurkesalat.
Så kom bare i gang og bliv en god hjemmesylter - det er altså både sjovt, lækkert og nemt.
Opskriften giver et godt glas syltede løg, og i den korte video kan du se fremgangsmåden.
Opskrift på syltede rødløg
Ingredienser
- 150 gram vand
- 150 gram lagereddike
- 100 gram sukker evt. 150 gram for en klassisk blanding
- 10 peberkorn
- 4 rødløg
Sådan gør du
- Stil en lille gryde/kasserolle på køkkenvægten, og vej vand, eddike og sukker af. Kom også peberkorn i. Tilsæt 150 gram sukker hvis du ønsker den klassiske blanding mellem eddike, vand og sukker - jeg kan godt lide den en smule mindre sødt.
- Varm eddikelagen op og rør den ud indtil al sukker er helt rørt ud i lagen.
- Tag gryden af og lad den køle en smule.
- Rødløg pilles og halveres. Herefter kan du vælge at skære løgene i tynde skiver eller lidt tykkere både. Jeg foretrækker det sidste, men det afhænger af hvad du skal bruge de syltede rødløg til.
- Kom rødløgene i et glas, eventuelt et skoldet marmeladeglas, hvor du har et låg til.
- Hæld derefter eddikelagen lagen over, og vend indholdet i glasset lidt rundt.
- Sæt låget på og stil dine syltede rødløg i køleskabet, hvor de allerede kan nydes efter tre timer. Men bliver endnu bedre efter et døgn.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Anden smag
Det her er min grundopskrift på syltede rødløg, hvor der blot er krydret med peberkorn.
Men du kan også prøve at komme lidt ingefær eller et stykke kanel ved. Det giver også en god smag.
Hurtige syltede rødløg
Har du slet ikke tid til at vente på at løgene bliver færdigsyltede, kan du snyde lidt.
Her kan du nemlig lige koge rødløgene med i eddikelagen i 30 sekunder inden de kommes på glas. Så er de stort klar til at nyde med det samme.
Se også disse opskrifter:
Bagte rødløg med timian, balsamico og olie (ovn og grill)
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Jeg var indlagt for nogle dage siden, og fik serveret rugbrød med frikadeller og rødløg... Disse havde en sødlig smag(VIRKELIGT LÆKKERT!). Hvordan laver jeg dem? Ku ikke få opskriften på sygehuset, da de jo får mad udefra... Hjælp søges!
Simpelt samt logisk nok, tilføj mere sukker end eddike, så drukner syren i det søde 🙂 Eller brug et sundere alternativ til sukker, som f.eks.: Stevia
Jeg har nu altid læst/lært, at lagen laves i forholdet 1:1:1 - så bliver de også sødere, hvilket vi sætter større pris på. Eddike-delen laver jeg af halvt lagereddike og halvt æblecidereddike …
1:1:1 Ratioen er altid et sikkert hit, da der jo ikke er så meget at tænke over, og balancen er perfekt, og samtidig tror jeg også at de fleste som er født før 1945 har brugt den ratio, det ved jeg i hvert fald står i nogle gamle kogebøger som både min mor stadigvæk bruger, og bedstemor gjorde også 🙂