Opskrift på verdens bedste burger, hvor både burgerbøffer og burgerboller laves helt fra bunden. Jeg siger dig: Den smager himmelsk godt!
Skal du ikke lige prøve verdens bedste burger, der naturligvis smager himmelsk godt?
Bøfferne laves med en kvalitets oksekød, der steges og krydres med salt og friskkværnet peber.
Burgeren er inspireret af den populære burger fra Spektakel i Gudhjem på Bornholm, der med denne lækre sag vandt titlen som Danmarks Bedste Burger. Bedre bliver det ikke.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på verdens bedste burger
Denne opskrift er med en lækker og saftig brioche bolle, men er du mere til en klassisk hjemmelavet burgerbolle med sesam, kan du se opskriften på mine hjemmelavede burgerboller.
Jeg bruger også ærteskud, men du kan erstatte dem med rucula eller andet.
Opskriften giver 4 stk., hvor der er beregnet én pr. person. Serveres gerne med pommes frites.
Burger
Ingredienser
Burger
- 600 gram hakket oksekød - med 10% fedt
- salt og friskkværnet peber
Syltede rødløg
- 2 rødløg
- 100 gram vand
- 100 gram eddike - alm. lagereddike
- 50 gram sukker
- 10 peberkorn
Salat
- 1 crisp salat - eller anden salat
Chilimayo
- 1 portion chilimayo - opskrift på hjemmelavet chilimayo finder du her
Bacon
- 8 skiver bacon - steges sprøde i ovn
Ost
- 4 skiver ost - efter eget valg
Desuden
- 1 håndfuld ærteskud - kan erstattes med rucola
- 4 burgerboller
Sådan gør du
- Burgerboller: Bag først burgerbollerne som angivet i opskriften. De bliver vildt gode. Du kan selvfølgelig også købe færdigbagte burgerboller. Det er op til dig.
- Syltede rødløg: Vand koges op i en lille gryde sammen eddike (alm. lagereddike), sukker og peberkorn. Tages af kogepladen. Rødløg halveres, skæres i tynde skiver og kommes i lagen. Trækker mindst 30 minutter - gerne nogle timer eller et døgn.
- Chilimayo: Lav en portion chilimayo som anvist i linket. Det tager kun et minuts tid.
- Bacon: Baconskiver kommes på en bageplade med bagepapir, og steges sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft. Det tager omkring 10 minutter. Læg de sprøde baconskiver til afdrypning på køkkenrulle.
- Bøffer: Form det hakkede oksekød til fire lige store bøffer. Hakkes med bagsiden af en kniv. Burgerbøfferne grilles eller steges i ca. 3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Salat: Salat skylles, slynges og brækkes i passende stykker. Jeg bruger gerne en crisp salat, men iceberg, romaine eller andre salater kan også anvendes.
- Samljng af verdens bedste burger: Flæk fire burgerboller og smør med chilimayo på både over- og underbolle.
- Derpå lægges salat og en burgerbøf.
- Læg så et stykke ost og derefter de lækre og syltede rødløg.
- Endelig toppes med et par sprøde skiver bacon og friske ærteskud. Ærteskud kan erstattes med rucola.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De færdige burgere serveres straks, og en god omgang hjemmelavede pommes frites passer jo altid godt. Find opskriften i søgefeltet øverst på siden.
Del dine ideer og tanker med os andre her: